Preview: Swansea - Blackburn

Publisert 8/5/2022 av Øystein Thorsen

Nå er forsvarsrekka enda mere utsatt.

Det kom meget dårlige nyheter tidligere i uken da vi fikk vite at midtstopper-aspirant Sam Barnes hadde gått på en alvorlig kneskade og blir ute i lang tid. Så nå er det bare Ayala, Wharton og Phillips som Jon Dahl kan velge som midtstoppere. 
Utover de tre må han se på spillere som enten er veldig unge og uprøvde, eller ta spillere ut av sin vante posisjon.
Bortsett fra Barnes og Carter har JDT en skadefri tropp, i tillegg til at Szmodicz og Morton har sluttet seg til troppen.

Hos Swansea har deres gjensyn med Joe Allen blitt utsatt på grunn av en hamstring-skade. Joe Allen var svanenes gullgutt for ti år siden, før han gikk til Liverpool. Nå er han hjemme igjen, men som sagt. Manager Russel Martin har sagt at spilleren ikke er klar, så det blir samme tropp som spilte 1-1 mot Rotherham i sesongpremieren.

Martin er jo velkjent for å spille på ballinnehav, og i fjor var det ingen lag i Championship med større prosent enn waliserne. Dette fortsatte mot Rotherham, der Swansea holdt på ballen i 70% av kampen. Jon Dahl er kjent med dette, men er ikke urolig. 
En ting er hvor mye man har ballen, noe annet er det hvor effektiv man er når man vel har muligheten. 

Lewis Travis, som vi husker ble matchvinner på utsøkt måte mot QPR, varsler at borte mot Swansea er et vrient oppgjør.
- Det blir en tøff prøve for oss, sier kapteinen, men han er absolutt ikke resignert.
- Jeg ser ingen grunn til at vi ikke kan klare topp seks i år og gjøre det bedre enn i fjor. 
Travis noterer at Martin har vært et år i Swansea og har hatt masse tid til å sette sitt preg på klubben. Det holdt til 15. plass i fjor, så hans filosofi kan ikke omtales som en umiddelbare suksess.
Derimot vant de 1-0 sist Blackburn var på besøk, men ikke fordi de imponerte, det var snarere Blackburn som rotet seg inn i et opplegg som var temmelig langt unna den opprinnelige kampplanen.

Det er tidlig i sesongen, så form og rytme i de to lagene er noe ukjent. Man rekker ikke se en kontur på bare en runde. For Jon Dahls menn er det dog to punkter som blir avgjørende:
1) Fortsette med det intensive spillet vi så mot QPR, med hardt press på ballfører, slik at Swansea ikke får trille ball for mye,
2) Bli mere presis i avgjørende situasjoner fremover.
- Hadde vi fått det til bedre mot QPR hadde vi vunnet den kampen 3-0, sa dansken tidligere til Lancashire Telegraph, samtidig som han forsikret lokalavisa om at de har jobbet med dette på ukens treninger.

Prosjekt JDT får sin andre prøve 16:00, lørdag.

UP THE ROVERS!