Preview: Sheffield United - Blackburn

Publisert 3/18/2023 av Øystein Thorsen

Blir det semifinale?

Prestasjonene i cup-spill har virkelig gått bra under Jon Dahl. Først var det ligacupen der vi gikk lenger enn hva vi har gjort på flere år, spesielt med seier over West Ham som høydepunkt. Når da FA-cupen satte i gang var det mere av det samme, og kvartfinale er foreløpig fasit. 
Og dette til tross for tøff motstand, gjerne på bortebane - der blant annet Leicester har fått unngjelde. 

Med tabellnabo Sheffield United som hinder før en eventuell semifinale må vi kunne si at det er to jevne motstandere som skal gjøre opp. Når vi møtte dem i høst var vi glade for at tapet ikke ble større, men når returkampen gikk av stabelen for et par uker siden var det Blackburn som satt i førersetet og vant 1-0.
Hvem har tatt mest lærdom fra dette i forhold til å knipe semifinaleplassen?

Vi begynner med å se på The Blades fem siste:

Sunderland - Sheffield United 1-2
Sheffield United - Luton 0-1
Reading - Sheffield United 0-1
Blackburn - Sheffield United 1-0
Sheffield United - Tottenham 1-0

Her er det fokus på de fem siste, men vi fristes til å se enda litt lenger tilbake i tid og trenden er at Sheff-U ikke går like knirkefritt som tidligere i sesongen. Vi ser først og fremst på de fem siste at det er to knepne tap mot oss og Luton, men i februar ble det også tap når Millwall og Middlesbrough tok dem. 
Det ser altså ut som at de trenger svakere motstand for å få poeng, slik som i forrige runde da de fikk til en god snuoperasjon borte mot Sunderland.

Og manager Heckingbottom ser ikke ut til å ville tone ned oppgjøret. 
- Jeg har sagt til spillerne at denne uken kan bli en av de største i deres karriere og i klubbens historie.
Snakk om solid skudd for baugen for ambisiøse spilleres drømmer. Hvis semifinale i FA-cupen - for Sheffield United - er spillernes karrierehøydepunkt... Det får stå for Heckingbottom, men alle spillere vet at det finnes større ting å oppnå innenfor fotballen, men Blades-sjefen ser ut til å mene at troppen hans ikke kommer lenger enn dette.
Tomasson har i og for seg også uttalt seg til dels bevinget når han tidligere har kalt FA-cupen for verdens største turnering, men vi forstår at dansken 1) forsøker å vise respekt for engelsk fotball, og 2) har mange med seg hvis man tenker kategori, for FA-cupen har en historie og status få andre tilsvarende turneringer kan matche.

Blackburns fem siste:
Blackburn - Reading 2-1
Stoke - Blackburn 3-2
Blackburn - Sheffield United 1-0
Leicester - Blackburn 1-2
Queens Park Rangers - Blackburn 1-3

Teller vi seiere og tap har vi bedre form enn sabelraslerne, og vi scorer 8 der Sheff-U bare scorer 4. Vertene har derimot ikke et 3-målstap i historikken, men kanskje det er en fordel at vi nylig har fått et solid tap ut av systemet - hvis det er en slags logikk i det.
Den store fordelen i vår favør er det Heckingbottom som forærer:
- Det er ingen hjemmefordel i denne kampen, de kommer til å spille som de bruker, og hva har de å tape?

For vår del er skadesituasjonen i bedring, siden Wharton-brødrene nå er tilbake i diskusjonen. Men Kaminski, Ayala, Buckley og Dack er naturligvis fortsatt ute, i tillegg til Sorba Thomas som allerede har spilt cup for Huddersfield.
Kaminski er dog nære troppen, ikke minst siden han tidligere i uken ble tatt ut til Belgias kamper i mars.
Muligens er Jack Vale tilgjengelig, og uansett kan vi få se et par unggutter siden benken rommer hele ni spillere i FA-cupen.   

Hos United er det bare mindre spørsmålstegn hva gjelder skader skriver The Star.
Selv om scoringsformen til vertskapet har vært svak i det siste noterer vi at United har to toppscorere med 12 mål hver, og av disse er det Ndiaye som ser farligst ut med sine matchvinnende scoringer mot Tottenham, Reading og Sunderland.

Kampen kan man se på Vsport og viaplay, klokken 13:00, søndag.

UP THE ROVERS!