Preview: QPR v Blackburn

Publisert 05.02.2021 av Fredrik Schjesvold

Rovers drar til London for å fortsette jakten mot playoff-plassene.

Kampinfo, QPR v Blackburn:

TV: iFollow Rovers
Tidspunkt: 6. februar, kl. 16.00
Stadion: Kiyan Prince Foundation Stadium
Form, Rovers: S - S - U - T - S
Form, QPR: S - T - S - S - T

Før lørdagens kamp befinner Tony Mowbrays menn seg på en åttendeplass med en kamp tilgode på lagene rundt, og er nå kun tre poeng bak Bournemouth på den siste playoff-plassen. QPR ligger på en 17.plass – ni poeng bak Blackburn. Til tross for hjemmelagets noe stusselige tabellposisjon har de vunnet tre av deres siste fire kamper etter å ha gått ni kamper uten seier før det, så det er et lag i god form Rovers møter. Begge lag øyner muligheten til å bygge momentum foran lørdagens kamp.

Siden seieren over Luton forrige helg har Taylor Harwood-Bellis blitt hentet inn på lån fra Manchester City, og nå har Rovers tre friske stoppere i Lenihan, Branthwaite og Harwood-Bellis.

Spillere på vei tilbake

Sakte, men sikkert kommer spillere også tilbake fra skade. Lewis Holtby kom innpå fra benken mot Luton, mens Corry Evans og Elliott Bennett spilte for Rovers U23 mandag. Jacob Davenport skal også være klar til lørdag.

– Joe Rankin-Costello, Daniel Ayala, Bradley Johnson vil ikke være klar for kampen i morgen, sier Mowbray til klubbens nettside.

Manageren la til at det var mulig at det er et par spillere til som ikke rekker kampen mot QPR uten å nevne navn. Derrick Williams og Scott Wharton er allerede kjente langtidsfravær.

– Det ser ut som vi vil ha et sterkt lag tilgjengelig. Jeg har snakket med seniorspillere som må bli med til London og ikke engang får tatt på seg drakta, sier Mowbray.

– Kampene kommer tett over de neste ukene, og vi trenger alle mulige spillere tilgjengelig.

Aktivt overgangsvindu

QPR var også aktive på overgangsmarkedet i januar. London-klubben hentet Stefan Johansen, Charlie Austin, Sam Field og Jordi de Wijs i januarvinduet - alle på lån. Austin har scoret to mål på de fire kampene han har startet etter han ble lånt ut fra West Bromwich.

Tony Mowbray har uttalt til klubbens nettside at han frykter Charlie Austin foran mål, og han mener at spissen ikke har noen problemer med å score på dette nivået eller nivået over. Austin har gått målløs av banen alle seks gangene han har møtt Rovers opp gjennom karrieren.

Blackburn har vunnet fire av de siste fem kampene mot QPR. Siste oppgjøret var i november da Blackburn vant 3-1 på Ewood etter scoringer av Brereton og Armstrong (2). 

Morgendagens dommer er Tony Harrington. Engelskmannen har dømt 19 Championship-kamper denne sesongen, der to av kampene har involvert Blackburn. Han dømte 1-1-kampen mot Sheffield Wednesday på Boxing Day, og 0-3-seieren mot Preston da Prestons Joe Rafferty ble utvist.

BRSCN sitt tips foran denne kampen: Blackburn-seier.

Up the Rovers!