Preview: Preston - Blackburn

Publisert 2/16/2024 av Øystein Thorsen

Lokaloppgjør med kjedelig historikk.

Det har vært mest glede for helgens vertskap hvis vi ser på de siste årenes resultater. OK, i 2021/22-sesongen tok vi full pott, og vi vant på Deepdale også i 2020, men de tre siste kampene har vært kjedelige historier.
I høst slo de oss på Ewood, forrige gang på Deepdale ble det urettferdig 1-1 - takket være Hyam-selvmål langt på overtid - og rett etter VM-pausen i 2022 ble vi gjort til skamme på hjemmebane med 4-1.
Lenger tilbake i tid er det også omtrent utelukkende Preston som får poeng når naboene møtes.

Dermed er det opp til Eustace å finne ut hvem som kan sikre at den dårlige trenden får en positiv vending. En som vi ikke regner med å få se noe til er Joe Rankin-Costello som gikk på en kneskade mot Birmingham.
- Joe sliter litt. Han har blitt scannet og vi venter på svar, men sannsynligheten for at han blir involvert på lørdag er liten, sier Eustace i følge klubbens nettside.
Derimot er Wharton og Buckley klare.
- Troppen har vært fremragende så langt, sier hovedtreneren videre. Holdningene, drivkraften og arbeidsinnsatsen er i en egen klasse, fortsetter Eustace. Samtidig sier sjefen at han holder på å bli kjent med typene slik at han kan velge det beste opplegget før hver kamp. 
Vi må bare håpe at han får rask - og korrekt - oversikt så fort som mulig. 

La oss se på Prestons fem siste:

Preston - Middlesbrough 2-1
Cardiff - Preston 0-2
Preston - Ipswich 3-2
Millwall - Preston 1-1
Leeds - Preston 2-1

Dette er tall som tilsier at vi må respektere helgens motstander. De er ubeseiret i over en måned og klatrer godt på tabellen. Dack sa i sin tid at det å vinne er noe som må bli en vane, og med tre strake seiere er nok gutta i nord-enden innstilt på å fortsette med det.

Blackburns fem siste:
Birmingham - Blackburn 1-0
Blackburn - Stoke 3-1
Blackburn - QPR 1-2
Blackburn - Wrexham 4-1
Blackburn - Huddersfield 1-1

Høydepunktet er Stoke-seieren, men samtidig var det mange av oss som bevitnet noe helt annet i midtuka da et blekt og sjansefattig Blackburn var heldige som ikke ble sendt hjem med stygge siffer fra Birmingham. 
Hvis gutta ligger på et lignende nivå på Deepdale kommer det til å bli en deprimerende helg. 

Angående skader hos vertene så virker det ikke som at Ryan Lowe har altfor mange problemer. Det er i så fall at noen kan ha spilt litt mye i det siste, så det kan tenkes at han må gjøre noen justeringer i preventivt syfte. Mot Boro måtte venstreback Hughes erstattes av Cunningham, som vi kjenner fra et låneopphold for noen år siden. Cunningham gjorde i følge Lancashire Evening Post et godt innhopp, så hvis Hughes ikke blir klar skal ikke det være et for stort problem for Lowe.
Toppscorer Will Keane er i god form og likeså danske Riis som har vært på scoringslista i det siste. Mange trusler å hanskes med i Preston, så det ser ut som at Eustace har en tøff oppgave.

Hvordan det skal gå finner man ut ved å ratte inn RoversTV, 16:00, lørdag.

UP THE ROVERS!