Preview: Plymouth - Blackburn

Publisert 9/1/2023 av Øystein Thorsen

Vrien bortekamp

Etter tidenes største borteseier, levert av et meget ungt Blackburn, er det tilbake til hverdagen og tur til Plymouth.
Grunnet den lange reisen dro troppen ned allerede i går, torsdag.
Det blir en vrien, men endog åpen, kamp mot et nyopprykket lag som ser ut til å klare Championship-nivået helt greit, om ikke bra til og med.
På tirsdag ble det derimot tap i cupen, men Plymouth ledet 2-0, helt til Crystal Palace - etter nesten en time spilt - våknet og snudde til 2-4.

Cup er cup, så la oss heller se på de fem kampene før:

Birmingham City - Plymouth 2-1
Plymouth - Southampton 1-2
Watford - Plymouth 0-0
Plymouth - Leyton Orient (Carabao cup) 2-0
Plymouth - Huddersfield 3-1

Jo, det har blitt tre tap på rappen, men mot god motstand. Birmingham er sterkere i år enn mange trodde, og de klarte å knipe seieren fem minutter på overtid. Bildet er veldig likt i Southampton-kampen, så Plymouth lar seg ikke kaste rundt. 0-0 borte mot Watford er heller ikke dårlig, og med seier i premieren har de like mange poeng som oss. 
Klarer de å skyve tapsrekken unna, eller tærer det på nå for de grønnkledde?

Våre fem siste:
Harrogate - Blackburn 0-8
Watford - Blackburn 0-1
Blackburn - Hull 1-2
Rotherham - Blackburn 2-2
Blackburn - Walsall 4-3

Et par cup-kamper som vi ser, så bildet er ikke veldig detaljert. Rotherham så vi ut til å eie, bare for å plutselig ligge under med to. Sterk innhenting, da. Med bare ti mann i omtrent 80 minutter var det sterkt å ta ledelsen, og nesten doble den, mot Hull. Allikevel tap, for så å gjøre en ganske så perfekt kamp mot Watford.
Har vi kommet inn i formen nå, slik at Watford blir malen, eller kommer det til å være like vekslende kampbilder framover?

Om eget lag sier Steven Schumacher at han synes Plymouth har tatt nivået, og de har bare blitt bedre etter seieren i første runde - til tross for at de ikke har vunnet i serien siden da, kan man innvende.
- Det er klart at vi må bli mer kliniske i boksen, sier Schumacher, samtidig som han synes at hans lag og Blackburn har likheter i spillestilen. Og han mener at gutta hans fortsatt kan bli bedre enn det de har vist.  
I de siste tre ligakampene har Schumacher hatt en temmelig fast startellever, og vi er ikke kjent med om det er noen skader å snakke om. 
To punkter vi kan trekke fram i vår favør er at Plymouth ikke klarte å holde på poenget sitt inn overtiden i både Brum- og Soton-kampene, og når de var i Watford klarte de ikke å finne målet som vi fant. 

Med Deadline Day susende rundt ørene er det ikke lett å vite hundre prosent sikkert hvem som er i troppen. Det som har blitt rapportert er at Buckley har blitt igjen hjemme/han har ikke dratt sør ennå, muligens grunnet deadline day. Det som er sikkert er at bussen hadde bokstavelig dratt når Hill signerte, så han er ikke med og vår nye tysker, Semir Telalovic, må vente på arbeidstillatelse. 
Utover det er de kjente skadene. JRC står over og Ennis får ikke prøve seg på sin gamle hjemmebane. 

Historikken til klubbene er svært kort, og det tar oss tilbake til League One. Vi spilte 1-1 hjemme, på høsten, mens de vant 2-0 i returen. Det var historiske sus over cup-kampen i midtuken. Skal vi skrive historie igjen med vår første seier noensinne over selveste Plymouth Argyle?
Vi får satse på at de små forskjellene, at vertene mister det på overtid, ikke finner det der målet i Watford, at det er de tingene Jon Dahl kan vippe til vår fordel. 

Kampstart til vanlig 16-tid, lørdag, kampen vises på RoversTV. 

UP THE ROVERS!