Preview: Luton - Blackburn

Publisert 9/16/2022 av Øystein Thorsen

En ulv i fåreklær?

Luton hadde ikke de beste tipsene på seg hva gjelder tabellplassering i årets Championship, til tross for en veldig god forrige sesong. Derfor har nok mange nikket selvgodt, "hva var det jeg sa?", når de har sett på hvor laget ligger - så langt. Samtidig opplyser Sports Mole om at Luton innledet forrige sesong på nøyaktig samme måte som denne sesongen, så hvem vet om de snart setter fart. I tillegg er det et lag som i noen sesonger har hatt stempelet som et lurt hjemmelag og klubber har dratt til Kenilworth Road med respekt.
Det skal nok Blackburn gjøre også i år, selv om - eller kanskje spesielt fordi - de ikke har vunnet hjemme ennå. 

Historisk sett er det i hvert fall ingen grunn til å ta lett på denne kampen. OK, vi har få kamper mot Luton, men siden 2019 har vi bare vunnet en gang (hjemme, 1-0), på seks forsøk. De to siste bortekampene har sluttet uavgjort, så kanskje dette er første gangen denne sesongen vi deler poeng med noen?
Aller helst drømmer vi oss bort til da vi møtte dem for første gang - også borte, i 2007 - og vant 4-0.

Lutons fem siste:

Luton - Coventry 2-2
Luton - Wigan 1-2
Cardiff - Luton 1-2
Luton - Sheffield U 1-1
Swansea - Luton 0-2

Som antydet kan Luton være bedre enn hva en litt kjedelig tabellplassering påstår. Eller er det slik at de spiller vanvittig godt når de er i Wales, men ellers ikke? Uavgjort mot Sheffield United er uansett noe å være happy med, og til klubbens nettside påstår Nathan Jones at laget hans spiller bedre mot gode lag - slik de gjorde mot nettopp Sheff-U. 
Samtidig er vel ingen fornøyd med å ikke slå Coventry hjemme akkurat nå, og ut i fra kamprapporten virker det som at det var tilfeldig at ikke ett eller begge lag scorte mer enn de to som de fikk inn. Bunnlaget kunne fort ha slått The Hatters, så det kan finnes svakheter å utnytte. 

Blackburns fem siste:

Blackburn - Watford 2-0
Blackburn - Bristol City 2-3
Blackpool - Blackburn 0-1
Blackburn - Stoke 0-1
Bradford - Blackburn 1-2

I rene siffer er tre seiere av fem mulige temmelig bra. Men i dette vet vi jo at det er veldig av eller på, noe Jon Dahl også er helt på det rene med. Trenden tilsier at annenhver kamp er dårlig, og siden vi hadde sesongsbeste mot Watford er det da - i følge trenden - duket for skuffelse mot Luton.
Utfordringen er å bryte denne trenden, spille (minst) to bra kamper på rad og på den måten skape litt stabilitet i resultatene.

Luton har noen skadeproblemer i form av andrekeeper James Shea og midtbanespiller Pelly Ruddock Mpanzu, i tillegg er det spørsmålstegn rundt Alfie Doughty og Glen Rea, skriver Football Whispers. FLW varsler endringer i forsvaret for de fikk kjørt seg mot Coventry. Hvis Reece Burke blir klar er han et alternativ som the Hatters gjerne vil benytte, og Tom Lockyer - som ikke spilte forrige kamp - bør bidra i det defensive, siden FLW mener han er Lutons beste forsvarer så langt denne sesongen.
Vi holder et øye med Charlton Morris som har fem nettkjenninger så langt, hvorav to kom nå sist mot Coventry.

For Blackburns del er det en god nyhet at Brittain har blitt klar. Samtidig skriver Lancashire Telegraph at Adam Wharton skal spille for U21 denne helgen så de som gjerne vil se ham blir skuffet. Clinton Mola er tydeligvis skadet, noe som er et dårlig tegn med tanke på historikken hans. Det har gått litt under radaren at Jack Vale har hatt en leggskade, men han og Sam Gallagher er tilbake i trening i det minste.
Jon Dahl varsler derimot at de vil la Gally få tid til å bli hundre prosent klar. 
- Callum (Brittain) reiser sammen med troppen, sier prosjeklederen til lokalavisa, noe vi tolker som at han ikke er selvskreven fra start, og at Carter antageligvis fortsetter på samme plass, i en uforandret back-femmer. 

Kort sammenfattet har vi en tredjeplass å forsvare. Det skiller bare tre poeng ned til 12. plass og med tap er Luton to poeng bak oss. Ser vi oppover er det fire poeng til andreplass, så denne runden handler om å vise om vi er med i matchen eller om avstanden opp skal bli større.
Det hadde vært enormt deilig hvis vi kan lage en liten luke ned til røkla.

Kampstart klokken 16:00 på RoversTV.

UP THE ROVERS!