Preview: Leeds - Blackburn

Publisert 4/12/2024 av Øystein Thorsen

Revansjetørstende Blackburn drar til ujevne Leeds.

Etter fadesen i Bristol måtte Eustace svare på spørsmål om selvtillit og om Hyams rolle. Blackburn-sjefen later til å ta det på strak arm, og er til og med offensiv.
- Jeg holder fortsatt på å bli kjent med gruppa, og jeg er veldig spent på hvilken reaksjon jeg kommer til å få se fra de. Jeg ikke kunne ikke bedt om en bedre kamp enn mot Leeds for å få se hva de kan gjøre, sa Eustace på fredagens pressekonferanse. 
Han virker uredd, Eustace, for et såret lag hadde kanskje vært takknemlig for å få møte en svakere motstander, men slik blir det ikke. Leeds jager direkte opprykk, så hvis Blackburn skal reise seg så må de reise seg til opprykksnivå.

Samtidig er Leeds i nervøs form. Kjenner de på nerver nå som sesongen synger på siste verset? Championship er litt annerledes i år på den måten at det bruker å være ett lag som knuser alle, men i år er det tre klubber som kan ta tittelen. Leicester og Ipswich har 88 poeng, Leeds 87, og alle tre tar stadig feilsteg.

Se bare på Leeds fem siste:
Leeds - Sunderland 0-0
Coventry - Leeds 2-1
Leeds - Hull 3-1
Watford - Leeds 2-2
Leeds - Millwall 2-0

Bare ett poeng på de to siste får det til å gå kaldt nedover ryggen på supporterne. Forrige hjemmeseier, mot Hull, ser jo på papiret bra ut, men 2-1 kom ikke før i det 88. minuttet, da Summerville scorte på straffe. Sju minutter på overtid kom 3-1. Det ene poenget mot Watford reddet de også helt på slutten av kampen. 
Et topplag burde være i stand til å sikre seieren tidligere, kan man forvente, men Leeds ser ikke så sterke ut for øyeblikket. 
Samtidig vet vi at Blackburn har mistet poeng på tampen av kamper før, så det blir viktig å holde konsentrasjonen helt til dommeren blåser av. 

Blackburn sine fem siste:
Bristol City - Blackburn 5-0
Blackburn - Southamton 0-0
Sunderland - Blackburn 1-5
Blackburn - Ipswich 0-1
Blackburn - Plymouth 1-1

Hvis man ser etter en rød tråd i Blackburns siste kamper så kan man forestille seg en graf fra toppnivå mot Sunderland, til midt på treet mot Soton, for så å gå rett i bunn nå sist. 
Kjelleren nå altså, og det er ikke lett å spå om grafen blir værende nede på minus, eller om det blir et lite eller stort hopp opp.

Med seg til Elland Road har Eustace alle fra forrige kamp, bortsett fra Wharton som er usikker på grunn av ryggproblemer. 
Zak Gilsenan har ristet av seg ankelskaden og blir med. 
- Vi er begeistret for å ha han med i troppen for han er en ung angriper som vet hvor målet står, var Eustace ord om unggutten som har 11 mål på de siste 8 U21-kampene.
- Han er en frisk bris på treningene med sin energiske stil og sin målfarlighet, fortsatte Eustace.

Farke har ingen spesielle skadeproblemer, i stedet har han fått tilbake spillere. Spesielt Gnonto er i den kategorien, og han er startklar på lørdag. Farkes utfordring er vel egentlig å velge rett lag. Bamford har fått mye tillit i det siste, som han ikke har levd opp til, så kanskje Piroe kommer inn. Mateo Joseph er også utfordrer på spissplass.
Summerville rapporteres ha stigende formkurve, noe som ikke er bra

Forrige møte mot Leeds denne sesongen sluttet med 2-0-tap. Hederlig egentlig, sammenlignet med for eksempel Leicester som tok oss skikkelig. Leeds hadde temmelig god kontroll på Ewood, i en kamp med få store sjanser. 
Med situasjonen rundt begge klubbers form er det ikke umulig at det blir jevnt igjen
Utfordringen til Blackburn er 1) kort tid mellom to bortekamper der det busses land og strand og 2) at man ikke scorer så ofte. Vanligvis er det Szmodics som må ta det ansvaret, og mot Leeds gjelder det å gripe de (antageligvis) få sjansene som byr seg.

Legg merke til tidlig kampstart! Kampen starter 13.30 og sendes på Vsport2/Viaplay. 

UP THE ROVERS!