Preview: Bristol City - Blackburn

Publisert 11/19/2021 av Øystein Thorsen

På tide med en god opplevelse mot de rødkledde fra sør.

Ser vi på historikken mellom de to lagene kan vi slå fast at Bristol City er en lei motstander for oss. Joda, vi gjorde rent bord mot dem i 2019/20-sesongen, men bortsett fra det må vi tilbake til desember 2015 for å finne forrige seier. Men det går helt klart an å si at det er ett nytt, eller annet, Bristol City vi ser denne sesongen, med de facto 19. plass på tabellen - hadde det ikke vært for at Reading rykket nedover sammenstillingen med poengstraffen de fikk denne uken.
The Robins har i flere sesonger vært outsider for en playoff-plass, men i år går det trått i bakken.

Særlig når man ser på deres fem siste:

Coventry - Bristol City 3-2
Birmingham - Bristol City 3-0
Bristol City - Barnsley 2-1
WBA - Bristol City 3-0
Bristol City - Forest 1-2

Tre poeng, det vil si en seier, på de fem siste og baklengsmålene renner inn. OK, de har møtt et par topplag, men 3-0 mot Birmingham og hjemmetap mot Forest er dystert. 
At de vant hjemme mot ligaens spillemessige dårligste lag skulle bare mangle, men de holdt ikke nullen da heller. Dette var for øvrig den første hjemmeseieren på over ni (!) måneder for Bristol City, så vi får håpe det ikke betyr at Ashton Gate plutselig har blitt til ett fort.

I tillegg til utfordringer på resultatsiden har ikke oppladningen til kampen vært optimal, for manager Nigel Pearson har lagt hjemme med covid. City later også til å ha sin dose av skader, og aller verst er det at midtstopper Tomas Kalas forlot Tsjekkias landslagstropp tidligere enn beregnet med en mulig skade. Det er usikkert om han blir klar, noe som i så fall er det største uromomentet for Nigel Pearson. Bristol Live skriver at selv om The Robins lekker som en sil er Kalas tilstedeværelse svært viktig for laget, og hvis han ikke er tilgjengelig, samtidig som Rob Atkinson ikke har hentet seg helt fra en lei legg, så har Pearson bare to midtstoppere tilgjengelig. 
Klubbens nettside skriver at fire spillere er ute og fire er tilbake fra skade, men toppscorerne Andreas Weimann og Chris Martin ser ut til å leve i beste velgående så det gjelder å holde et øye med dem. 

For Blackburns del ser det lysere ut på alle måter, bortsett fra at dette skaper et forventningspress som vi ikke vet om gutta helt takler. Med bortimot skadefri tropp og sjuende plass på tabellen skal det bli poeng, og det bør bli tre.
For kun to dager siden meldte BRSCN at til og med Rankin-Costello var skadefri, men hvor lenge var Abraham i Paris? Han - og Gallagher - meldes dessverre som uaktuelle. Det er nok en gang hamstring-skade på Rankin-Costello, så det blir fort juletider, og sikkert 2022, før han kan brukes igjen.
Med tanke på Gallagher er det mindre prekært, for etter Sheffield-kampen bør Poveda og Khadra uansett få starte.

Blackburns fem siste:
Blackburn - Sheffield U 3-1
Blackburn - Fulham 0-7
Derby - Blackburn 1-2
Blackburn - Reading 2-0
QPR - Blackburn 1-0

Fulham-tapet må bli den avgjørende faktoren her. Gutta rettet opp litt av inntrykket med en sterk kamp mot Sheff-U, men går de på et kjedelig resultat her kommer mange til å bli sure. Tre seiere på de fem siste bør bli til fire seiere av fem. Det er de gode nok til, de har hatt tid til å forberede seg og det er bortimot ingen unnskyldninger hva gjelder skader.
De som starter må rett og slett vise hvorfor de fikk tilliten, såpass sterk konkurranse er det om plassene.

Mowbray på sin side gjør fint lite for å dempe forventningene, for til Lancashire Telegraph sier han i dag at Blackburn må nevnes når man snakker om playoff. Kanskje det høres ambisiøst ut, men han sikter til hvordan tabellen faktisk ser ut. Det er svært jevnt, med fire poeng opp til Coventry på fjerde, og fire poeng ned til Birmingham på 15. plass. 
- Etter 17 kamper spilt bruker man å se at et felt begynner å trekke i fra, men slik er det ikke i år, bortsett fra de tre lengst oppe. Det er jevne kamper, og det gjelder å vippe så mange av dem som mulig i din favør. Kan vi ta oss forbi et lag som Coventry om en uke eller to? Ja. Kan vi falle seks, syv plasser på tabellen? Ja, hvis vi ikke vinner kamper
Enkel matematikk, men samtidig tydelig beskjed til spillerne: De har makt over sin egen skjebne, og Mowbray mener at dette er sesongen hvor playoff virkelig er innenfor rekkevidde, men i så fall skal et lag som Bristol City slås. 

I kjent stil er kampstart 16:00, lørdag, og kampen ser du på RoversTV.

UP THE ROVERS!