Preview: Bristol C - Blackburn

Publisert 4/9/2024 av Øystein Thorsen

Historisk vrien motstander med lite å spille for.

Forrige gang vi møtte et lag med lite å spille for vant vi 5-1, men Bristol City er en luring av en motstander. Riktignok slo vi dem i desember, men før det har vi spilt seks kamper mot dem uten å vinne.
Tre uavgjort og tre tap i vanligvis målfattige oppgjør, så "uavgjort-eksperten" Blackburn får kanskje ikke mere enn maks et poeng?

Eustace får ikke med seg Hedges på tur, slik vi mistenkte da waliseren forlot banen mot Southampton. Vingen er ute resten av sesongen, og Eustace sier i dag at han ikke vet når Hedges er tilbake.
Sjefen tror dog at Hedges slipper ny operasjon - på samme hamstring han ødela i høst.
Dermed slutter den gode Ryan seg til John Fleck, Arnor Sigurdsson og Harry Leonard som heller ikke blir å se på banen i de siste kampene.
Ayari er også hamstring-skadet, men det er mulig at svensken kan komme med et bidrag eller to før sesongen stenger dørene. 

Over til Bristol City sine fem siste
:
Sunderland - Bristol City 0-0
Plymouth - Bristol City 0-1
Bristol City - Leicester 1-0
WBA - Bristol City 2-0
Bristol City - Swansea 1-0

Etter to bortekamper er det hjem igjen til Ashton Gate der de sist slo Leicester. Swansea ble også slått 1-0 hjemme, men de er ikke uslåelige på eget gress for Cardiff tok de 1-0 der i begynnelsen av mars.
Det føles typisk at det scores lite i Bristol C-kamper, og helt siden det nevnte tapet mot Cardiff har alle resultat, bortsett fra mot WBA, vært uhyre jevne. 

Blackburn sine fem siste
:
Blackburn - Southampton 0-0
Sunderland - Blackburn 1-5
Blackburn - Ipswich 0-1
Boro - Blackburn 0-0
Blackburn - Plymouth 1-1

Vi skal ikke si så mye om Bristol City, det er mange jevne resultater for Blackburn også den siste tiden. Vi forestiller oss en lignende, disiplinert, forestilling som mot Southampton og Boro, men om det holder til mere enn uavgjort gjenstår å se.
Vi håper naturligvis at Szmodics kan nå 30-målsgrensen, mot gamleklubben, og at det holder til seier.
Szmodics var for øvrig ikke nevnt i skadeoversikten, og selv om han var teipet på kneet mot Soton virker det som at han er klar.

Sportsmole skriver at Bristol City hadde fire strake tap i februar og mars, men formen har tatt seg opp siden da. Samtidig er BBC sin rapport fra The Robins forrige kamp (0-0 mot Sunderland) temmelig fokusert på at City fikk kjørt seg godt på Stadium of Light. Manager Liam Manning var ikke fornøyd og mente det var et forandret Bristol City han hadde sett. 
Den forbedrede poengfangsten kom derimot for sent til at de kan tenke på playoff, og kampen mot WBA viser at de ikke alltid klarer å holde helt tett.
Vi har ikke sett informasjon om skader i Bristol, men fra Sportsmole sin rapportering later det til at Liam Manning kan velge temmelig fritt. 

Som sagt, ikke en drømmemotstander dette. Selv når vi har spilt de ut har vi tapt 1-0, så her er det bare å klamre seg fast. 
Fem av lagene under oss spiller allerede i kveld, og avhengig av resultatene der vet vi snart om onsdagens kamp er dødsviktig eller superduper-dødsviktig. 
Spesielt Preston - Huddersfield og Sheffield Wednesday - Norwich kan påvirke situasjonen veldig allerede nå i kveld, tirsdag.

Kampen vises 20:45, onsdag, på RoversTV.

UP THE ROVERS!