Preview: Bristol C - Blackburn

Publisert 1/20/2023 av Øystein Thorsen

Blir det oppreisning fra forrige helg?

Eller fra i høst? Mange husker sikkert - hvis man ikke har klart å fortrenge det - resultatet da Bristol City var på Ewood i høst. Gutta til Jon Dahl var tydeligvis ikke forberedt og havnet under 3-0. Inntrykket av at Bristol City - og Nahki Wells - "alltid" er en problemmotstander føltes sterkt. Dolan kom inn og pyntet på resultatet med en assist og en nettkjenning, men det ble som det bruker:
Blackburn får ikke poeng når motstanderen scorer først.

Og når vi ser på de fem siste ser vi også at det ikke lenger er en seiersgarantist å score først, for i to av de siste fem har motstanderen klart å snu kampen:
Rotherham - Blackburn 4-0
Norwich - Blackburn 0-1 (FA cup)
Blackburn - Cardiff 1-0
Blackburn - Boro 1-2
Sunderland - Blackburn 2-1

Dermed må kanskje regelen skrives om til: "Blackburn får ikke poeng når motstanderen scorer".
Vi ledet jo tross alt mot både Sunderland og Boro.
Når vi i tillegg prøver å forstå hva som skjedde mot Rotherham er det lett å bli negativ, for kampen var på mange måter jevnspilt, men allikevel ble det et surrete, lua-i-handa 4-0-tap. 
De to 1-0-seierne blir da fattig trøst, de representerer for lite positivt i forhold til alle andre resultater vi har sett jevnt og trutt siden november.

Hvordan går det så for vertene?
Swansea - Bristol C 1-2 (omkamp FA cup)
Bristol C - Birmingham 4-2
Bristol C - Swansea 1-1 (FA cup)
Coventry - Bristol C 1-1
Millwall - Bristol C 0-0

Omkamp i cupen ble det, og i det 112. minuttet fikk de 2-1 i Wales. Før det hadde Mark Sykes funnet nettet, noe som var hans tredje på to kamper. Han var nemlig svært delaktig i storseieren over Birmingham. 
Birmingham-vinsten var Bristol Citys første hjemmeseier siden midten av oktober. Hvordan slår det ut for oss? Har de fått hull på hjemmebyllen, og kan slå hvem som helst nå, eller kan det finnes en nervøsitet hos Nigel Pearsons menn?

I tillegg til sin fraværende hjemmeform har de i det siste hatt litt bekymringer i angrepet. Toppscorer Tommy Conway og farlige Andreas Weimann har ikke vært tilgjengelige i de siste kampene, men nevnte Sykes har tatt ansvar, og de har jo også Antoine Semenyo (7 mål) og selvsagt Nahki Wells.
9 mål og 5 assist på 31 kamper har veteranen, og som sagt føles det som at Wells alltid lager ugagn når vi møtes. Det ble i hvert fall to mål på ham i høst.

Skadesituasjonen i Blackburn er temmelig velkjent etter at flere saker om emnet har kommet ut i løpet av uka. Kort sammenfattet er Hyam, Adam Wharton og Mola ute med ankelproblemer, Szmodics er i trening men er ikke klar. Brittain vet vi fra før er ute en stund til.
På den positive siden er Buckley tilbake fra suspensjon - en tøff periode for ham sier JDT - og Tayo Edun er klar.

Historisk sett er det bare 2019/20-sesongen som er noe særlig. Da vant vi hjemme og borte mot City, men etter det er det fem kamper med bare to poeng sammenlagt, de to siste er strake tap. 
For å ikke være for depressiv løfter vi i stedet blikket bort fra støvete historiebøker og ser på tidligere i uken: 
Da spilte blant annet Carter, Phillips, Travis, Buckley og Markanday for U21, og de vant 4-2 over Everton. Markanday scorte. Med Hyam ute er Carter eller Phillips kandidater i forsvaret og sammen med Travis og Buckley på midten kan Jon Dahl ha gjort forberedelser.
Dansken har vært ute og krevd en reaksjon fra spillerne for 4-0 mot Rotherham er omtrent så ille det kan bli. Det er naturlig å kreve oppreisning, så får vi se da om trener og lag klarer oppgaven mot de alltid like fæle Bristol City.

Tilbake til normalen etter en haug med TV-kamper og alternative tider: det er bare å ratte inn på RoversTV, 16:00, lørdag.

UP THE ROVERS!