Preview: Bournemouth - Blackburn

Publisert 11.09.2020 av √ėystein Thorsen

Hva kan vi si om åpningskampen?

Mowbray ønsket seg bortekamp i første runde, og det fikk han. Men med ex-Premier League-klubb Bournemouth som vertskap var det mange som forestilte seg en tøff start. Etter fem relativt gode år på øverste hylle har Bournemouth blitt sett på som et solid lag, helt til noe begynte å skurre i maskineriet, og The Cherries rykket ned.
Nå er det duket for en skikkelig restart for sørlendingene.

Det er nemlig mye som må gjøres i klubben. Manager Tindall er splitter ny i jobben og minst 13 spillere er ute av bildet siden forrige sesong - og flere kan det bli. Ok, Tindall er godt kjent med klubben, siden han har vært assistent under Howe, og mange av spillerne som har forlatt klubben ble frigitt. Det vil si, det var nok en del eldre typer som for det meste bare fylte opp stallen.
Men store profiler er også på vei ut, eller har allerede dratt, samtidig som ingen har kommet inn for å fylle hullene. Slikt - i kombinasjon med at man må finne seg til rette med et nedrykk - er ikke bare bare

Blant de som fortsatt er i klubben kommer en del ansvar til å legges på Arnaut Danjuma. Den nederlandske angriperen kom til Bournemouth i fjor sommer, men har ikke fått vist seg fram særlig mye på grunn av skader.
Utfallet i helgens oppgjør kan bli påvirket av om han er på gang, eller ikke.
Noe gjensyn med Joshua King blir det ikke, da han tydeligvis har blitt værende i Norge etter landslagssamlingen, visstnok for å få behandling for en skade han pådro seg da.
Skal man spekulere friskt høres dette ut som at King ikke vil tilbake til Bournemouth, og holder seg heller i Norge mens agenten sitter i telefonen.

Over til Blackburn:
Mowbray kunne på en pressekonferanse i går, torsdag, offisielt bekrefte at Gallagher ikke blir klar. Dette var ventet, men nå vet vi det sikkert. Han (og Dack) er trening, men de er litt unna å være kampklare. En ukes tid for Gallagher, og Dack tar de det forsiktig med, oppgir Mowbray.
Resten av troppen er skadefri.
- Vi har ikke en stor tropp, men vi har forberedt spillerne, og de ser sterke ut, sa Mowbray.

Sjefen lettet også på sløret i forhold til hvordan laget - særlig forsvaret - kan komme til å se ut. Lancashire Telegraph har nemlig fått noen ord fra Mowbray angående Williams sin situasjon.
Iren har blitt linket til både MLS-klubber og Swansea, men ingenting konkret har dukket opp.
- Han er inne i sitt siste år av kontrakten, og det så ut som at exiten var nære, men det har ikke skjedd. Så slik jeg ser det har vi en spiller her med sterk mentalitet, han er en positiv type, og han er klar. Da får han også spille.
Med dette ville ikke Mowbray innrømme at laget er klart, men det ligger an til at Williams starter sammen med Lenihan, med Bell og Nyambe på hver sin back. På benken sitter Wharton, som Mowbray også hadde gode ord å si om.

Det mest spennende blir nok å få se Kaminski debutere. Mowbray på sin side virker ikke særlig spent - han har klokketro på sin nye keeper.
- Vi har studert, forhørt oss og analysert, vi har snakket med spilleren for å bli litt kjent med ham, og nå er han på plass.
Ingen tvil om at Kaminski starter med andre ord.
Utover Kaminski er det også spenning knyttet til Tyrhys Dolan. Den unge angriperen har vist veldig positive takter i preseason, og det er lett å drømme om en umiddelbar effekt - hvis han skulle han bli involvert på en eller annen måte i helgens oppgjør.

Utover dette skal vi ikke tippe resultat, men det er på tide med en seier i første runde. Blackburn har ikke vunnet en åpningskamp de ti siste årene, da Kalinic satte inn 1-0 mot Everton. Å kreve seier borte mot Bournemouth er kanskje litt drøyt, men med de relativt store forandringene i The Cherries tropp, og ikke en eneste ny spiller inn, er det ikke umulig å få til et godt resultat.
Kampstart er lørdag, 16:00.

UP THE ROVERS!