Preview: Blackburn v Doncaster: – Ni spillere utilgjengelig

Publisert 1/8/2021 av Fredrik Schjesvold

Tony Mowbray har i morgen mulighet til å nå 4. runde for første gang som Rovers-manager.

Kampinfo: 

Stadion: Ewood Park
Tidspunkt:
9. januar kl. 16.00
TV:
Viaplay/The FA Player
Form, Blackburn: S-T-U-T-S
Form, Doncaster: T-S-S-S-S

Da er det endelig klart for FA-cupen, og det er Doncaster fra League One som gjester Tony Mowbrays mannskap lørdag. Kampen i morgen bør være en god mulighet for Rovers til å nå den fjerde runden – noe hjemmelaget ikke har nådd siden 16/17-sesongen da Blackburn til slutt røk ut i den femte runden etter tap mot Manchester United.

Til tross for at det skiller en divisjon mellom lagene, har de faktisk møttes tidligere i sesongen, og det var i første runde av Carabao Cup. Det endte i en 3-2-seier til Blackburn etter scoringer av Holtby, Rankin-Costello og Armstrong.

Et Doncaster-lag i form

Det har vært en god sesong til nå for lørdagens gjester. De befinner seg på 4. plass etter 18 kamper i ligaen, og de har vunnet deres siste fire av fem kamper. Doncaster har scoret flest mål i ligaen, noe som indikerer at de absolutt ikke vil være noen kasteball i morgen.

Doncaster har kun tapt to av deres siste ni kamper i alle turneringer.

Bortelaget har slått ut FC United of Manchester (1-5) og Carlisle (2-1) for å komme seg til 3.runde.

Før oppgjøret på Ewood Park i morgen, har gjestene allerede gjort sitt første dykk inn i overgangsmarkedet og forsterket på keeperplass. Etter at Stoke City hentet tilbake utlånte Josef Bursik som følge av store skadeproblemer, hentet Doncaster Joe Lumley fra QPR på nødlån i november. Det lånet fikk de forlenget ut desember, og da overgangsvinduet åpnet, ble Lumley hentet tilbake til London-klubben.

Som ny keeper har de hentet inn Ellery Balcombe fra Brentford på lån. Den 21 år gamle keeperen står oppført med 18 u-landskamper for England.

Lagnyheter – Blackburn

Syv spillere vil være ute med skade, mens to spillere vil være ute som følge av koronarelaterte grunner. Nyambe er en av de som ikke vil være tilgjengelig til i morgen. Høyrebacken er i isolasjon, og har samtidig et lite problem med hamstringen.

– Vi vil vite mer om skaden når han er tilbake på treningsfeltet neste uke. Det er et håp om at kan bli klar til neste helg, men det er ingen garanti, sier Mowbray til Lancashire Telegraph om Nyambe.

– Vi har syv skader i laget og to koronafravær. Vi venter nå på testresultatene (korona), så dersom vi har flere enn ni utilgjengelig i morgen, da vil du vite at det har vært positive tester, sier Mowbray.

Lewis Holtby går også glipp av oppgjøret mot Doncaster på grunn av hamstringen. Blackburn håper tyskeren vil være klar til oppgjøret mot Stoke 16. januar.

– Holtby sliter med hamstringen, og det vil holde han ute for de neste syv til ti dagene, sier Rovers-manageren.

Tony Mowbray har bekreftet at duoen Bradley Dack og Lewis Travis skal starte morgendagens kamp.

Skulle det ende uavgjort etter fulltid, er det rett på ekstraomganger. Det skal ikke spilles omkamper i årets utgave av FA-cupen.

Trekningen til 4. runde er mandag klokka 20.35 norsk tid, men det er viktigere at Blackburn sikrer avansement før man ser framover mot trekningen.

Up the Rovers!