Preview: Blackburn Rovers - Cardiff City

Publisert 9/24/2021 av Fredrik Schjesvold

Lørdag klokka 16 tar Rovers imot et Cardiff-lag, som har to strake tap, på eget gress.

Kampinfo:

TV: RoversTV
Stadion: Ewood Park
Form, Rovers: U - S - U - U - T
Form, Cardiff: T - T - S - T - T

Playoff-plasserte Blackburn møter Mick McCarthys mannskap som ikke har en imponerende form med fire tap på de siste fem.

Blackburn kommer fra et 0-0-resultat borte mot Barnsley, mens Cardiff røk på et 1-0-tap hjemme mot Bournemouth forrige helg.

Likevel er det tett i ligaen. Cardiff, på tiendeplass, er to poeng bak Rovers på den hellige sjetteplassen. Derfra skiller det kun fem poeng igjen til ligaleder Bournemouth. 

Kun Gallagher

Tony Mowbray har bekreftet at det er kun Sam Gallagher som er tilgjengelig til helgen av de skadde spillerne. Bradley Johnson har ikke vært en del av A-laget siden treningskampen mot Fylde i sommer, men skal spille mot Leeds United U23 fredag kveld. Noe som han også gjorde forrige helg da han fikk 45 minutter mot Tottenham U23.

Ifølge Lancashire Telegraph er Rankin-Costello fremdeles ikke klar for aksjon, mens Wharton kan være klar i løpet av neste måned. Leiesoldaten van Hecke er fremdeles ikke klar for trening.

Mowbray er ikke bekymret for antall skader i laget.

– Når enkelte ikke er tilgjengelig, går vi bare med de som er skadefrie og tenker ikke noe særlig mer på det, sier Mowbray.

– Alle sammen jobber hardt på treningsfeltet. 

– Jeg bruker lite tid på fysiorommet, så jeg blander meg ikke inn så mye med de skadde spillerne. Jeg ønsker ikke bære rundt med frustrasjon over spillere som ikker tilgjengelige for laget, sier han ifølge LT.

Dommer

Morgendagens dommer er Keith Stroud. 

Forrige gang 52-åringen dømte Blackburn var i siste serierunde forrige sesong da Rovers slo Birmingham 5-2 hjemme.