Preview: Blackburn - Watford

Publisert 9/12/2022 av Øystein Thorsen

En mulighet til å markere seg.

I forrige runde hadde Jon Dahls mannskap en posisjon å forsvare, men etter å ha tapt 2-3 hjemme ble vi passert av Bristol City. Når vi er vertskap for Watford er rollene byttet. Med hjemmeseier er de vi som passerer elgehuene, som ligger et poeng foran. 
Sesongen er fortsatt purung, men en slik hjemmeseier vil gi laget noe å tro på i kampene framover.

Hva med Watford, er de nylig nedrykkede en helt umulig motstander, med sine Premier League-millioner og alt som hører til? 
Vi begynner med å se på deres fem siste:
Rotherham - Watford 1-1
Watford - Boro 2-1
Watford - QPR 2-3
Watford - MK Dons 0-2 (Carabao)
Preston - Watford 0-0

Formen den siste tiden inkluderer lagets første tap for sesongen, når QPR ble for sterke, og nå sist klarte de bare 1-1 mot Rotherham, da Vakoun Bayo utlignet The Millers tidlige 1-0-ledelse. Bayo har for øvrig to scoringer på to kamper, for da Watford slo Boro var det Bayo som scorte tre minutter på overtid. Mot Boro scorte også Ismaila Sarr, som så ut til å bli solgt i sommer, men både han og spisspartner Joao Pedro ble værende, noe som er et løft for gultrøyene. 
Uansett om resultatene ser litt rufsete ut skal vi ha stor respekt for spillerne til Watford.

Hva gjelder skader så skriver Watford på sine sider at Hassane Kamara er tvilsom etter at han måtte forlate Rotherham-kampen, og svenske Ken Sema fikk seg også en smell i den kampen. Sema ser dog ut til å kunne brukes. 
Han skal vi se opp for i så fall, da han har tre assists denne sesongen.
Veteranen Tom Cleverly er tilbake i trening etter en leggskade. Ellers er Imrân Louza fortsatt ute etter en operasjon i kneet, og den unge forsvareren Jeremy Ngakia kan havne i troppen for første gang denne sesongen etter å ha slitt med ryggen. 
Sarr, Pedro og Bayo har alle to mål hver, så det finnes matchvinnere. Det positive er at det ikke scores veldig mye i Watford. De har 9 mål på åtte kamper, samt 7 baklengs.

Blackburns fem siste:

Blackburn - Bristol City 2-3
Blackpool - Blackburn 0-1
Blackburn - Stoke 0-1
Bradford - Blackburn 1-2 (Carabao)
Sheffield U - Blackburn 3-0

Det er ikke en hjemmeform å skryte av de siste fem, det er det mest åpenbare her. Det gjelder at Jon Dahl klarer å tromme fram en skikkelig reaksjon fra gutta, ha en plan og finne rett folk for dagen. 
Prosjektlederen har sagt at det er ventet at laget hans kommer til å svinge i prestasjonene. Samtidig vet vi at gutta har et høyt maksnivå, så vi håper de får det til i morgen, tirsdag, slik at Ewood får en opprettelse.

Etter dronningens bortgang i forrige uke har Jon Dahl fått ekstra tid til å planlegge, mere tid på treningsfeltet og han har også fått flere spillere å velge mellom. Ikke minst har de ferskeste i troppen - Hirst og Mola - fått muligheten på trening til å vise seg fram for dansken.
- Det har vært bra å kunne jobbe mere spesifikt med ting denne tiden, sier JDT til Lancashire Telegraph. I en veldig hektisk augustmåned har det ikke vært så mye tid mellom kampene, men med ti dager siden Bristol City har troppen fått litt ro.
Og nå er Scott Wharton og Daniel Ayala tilgjengelige for troppen igjen, i tillegg til Szmodics. Like gledelig er det at Brittain er tilbake i trening, men Watford-kampen rekker han ikke. 

Veldig spennende og vanskelig kamp, med et hjemmelag vi fortsatt ikke er helt kloke på. Vi innbiller oss at de kan slå de fleste, men det virker tydelig at de lett kan tape også. Det ser ikke ut til å være en mellomting, siden vi fortsatt har til gode å spille uavgjort denne sesongen.
Kanskje denne kampen er en av de vi skal være fornøyde med ett poeng i, men samtidig har vi to strake hjemmetap, så vi vil aller helst se gutta sette ned foten og gjenopprette Ewoods ære.

Kampstart er 20:45, tirsdag, på RoversTV.

UP THE ROVERS!