Preview: Blackburn - Stoke

Publisert 2/9/2024 av Øystein Thorsen

To klubber i motvind, dog blåser det surest på Ewood.

Ingen Jon Dahl foran pressen i dag heller, men det er jo som ventet. Derimot uventet at erstatteren - John Eustace - ikke er offentliggjort ennå, så noen ord fra den som er ansvarlig for laget i morgen har vi ikke, tidlig fredag kveld.
Kan det tenkes at for eksempel Damien Johnson tar jobben som sjef fra sidelinjen i morgen? 
Uansett om Eustace blir offentliggjort i dag er det for kort tid for ham til å kunne gjøre stort med laget, og med tanke på nettopp det kjenner man en ny bølge av irritasjon over klubben som ikke klarer å ro saken i land, selv om en mengde rapporter hevder at han kommer til å ta over. 

Over til kampen så er det som overskriften avslører ny hjemmekamp, mot Stoke denne gangen. Med så mye utomsportslig som skjer er det nesten så man glemmer at vi har en ny runde med Championship-fotball foran oss. 
Kan gutta trykke på repeat-knappen og severe enn 3-0-seier slik det ble i høst? Noe sånt hadde nok gitt fet gevinst på Oddsen.

Her er Stoke sine siste fem:

Stoke - Leicester 0-5
Sunderland - Stoke 3-1
Stoke - Birmingham 1-2
Rotherham - Stoke 0-1
Stoke - Brighton 2-4 (FA cup)

Cup-kampen er det vanskelig å legge altfor mye ved, men vi registrerer ti baklengs på de siste fire ligakampene. Det er som at vi skulle ha gjort det selv. De har derimot en seier, borte mot en annen nedrykkskandidat, så det gjelder å være på vakt. 
Vi er typ Rotherham nå.

Blackburns fem siste:

Blackburn - QPR 1-2
Blackburn - Wrexham 4-1 (FA cup)
Blackburn - Huddersfield 1-1
WBA - Blackburn 4-1
Blackburn - Cambridge 5-2 (FA cup)

Ingen seier i ligaen på nesten to måneder, ett par slite-uavgjorter i 2024, men fremgang i cupen. Cupen er det vel uansett ingen som husker lenger, og hvis man legger for mye fokus på seier over Wrexham så lurer nok man seg selv, for når det vanker seriespill ser det ut til å gå helt i stå.
Det vi kan håpe på er at en ny stemning i garderoben, kanskje et noe justert laguttak og at møtet mellom spillere og supportere tidligere i uken kan ha bidratt til en ny giv fra laget som slipper inn mest mål i Championship.

Skader og slikt har vi ikke registrert, det er jo ikke akkurat sånne detaljer som har preget uken. Vi vet at Buckley spilte for U21 mandag, så det kan bli et gjensyn med midtbanespilleren - i det minste i troppen. 

Som vi kunne se ovenfor er ikke Stoke imponerende de heller. 20. plass i ligaen (ett poeng bak oss, med en kamp mere spilt) og så pass dårlig form at Steven Schumacher, sammen med andre i apparatet, snakket med supporterne i går om de dårlige prestasjonene. 
En viss likhet med vår uke. 
Steven Schumacher er temmelig fersk i jobben, og det er sikkert mange som la merke til at han i forrige uke hentet sin gamle Plymouth-elev, Niall Ennis, til Stoke. Om Ennis er en trussel når kampen sparkes i gang tviler vi på. 
Spilleren var jo knapt i stand til å gå i to sko, hvis vi tolker JDT riktig.

To klubber i fritt fall, med Blackburn litt ekstra godt i det nedadgående siget. Det vi satser på er at spillerne har fått en viss forløsning nå som mange kort er lagt på bordet, og skulle en slags frihetsfølelse inntreffe kommer Stoke til å holde seg bak oss på tabellen. 
Dessverre har vi bare tapt og tapt for lag nede på tabellen i det siste, så Stoke har gyllen mulighet til å ta et skritt i (for dem) riktig retning. 

Kampen vises på RoversTV, 16:00, lørdag.

UP THE ROVERS!