Preview: Blackburn - Sheffield United

Publisert 11/5/2021 av Øystein Thorsen

Et hjemmelag desperat etter å reise kjerringa.

Etter at spillerne måtte føre opp "tidenes hjemmetap, null sju" på CVen tidligere i uken er det ikke noe annet enn revansje som teller. Hjemmetap er alltid surt, men å ha klubbens største hjemmetap noensinne hengende over seg... da snakker vi om noe usedvanlig ille som man for alt i livet vil rette opp.
Og klubben feirer 146-årsdag i dag, fredag, noe som markeres med inngangsbilletter for 14,60 pund per stykk, så dette er en kamp med mye på spill for guttas selvrespekt - og også forhold til supporterne.

Med van Heckes utvisning har ikke oppgaven blitt lettere, siden forsvaret allerede er forsvaket. Ayala er ute på ubestemt tid, det virker rett og slett som at klubben ikke vet sikkert hvor lenge, og da rettes blikket mot Wharton og Carter. Førstnevnte har to 90-minuttere for U23 de siste to ukene, og Mowbray sa i følge Lancs Live at han er aktuell, men Mowbray mener også at Wharton er en bit unna rett nivå siden han har vært ute så lenge. Carter på sin side spilte en time mot Fulham og ble fullstendig avkledd, spesielt på scoringene 6-0 og 7-0. Ellers i forsvaret er Nyambe "touch and go", så kanskje han burde benkes siden han også spilte en veldig svak kamp der han blant annet var hjelpeløs på 2-0. For vi har Buckley, og han kan vi ikke klage på med tanke på hvordan han har spilt back i det siste. 
Bortsett fra forsvarsproblemene later øvrige fra forrige tropp til å være tilgjengelige. Spørsmålet er bare hvem som får fornyet tillit?

Over til gjestene så har de det ikke så lett de heller - noe vi må være glade for, situasjonen tatt i betraktning. Samtidig varsles det fra Sheffield at nå MÅ de ha en seier, så det kan være et skadet dyr som stiller opp på Ewood. Sesongen fikk jo en fryktelig innledning for det nynedrykkede laget, men så begynte de å klatre på tabellen, bare for så å igjen miste tempoet. Dermed blinker varsellampene for Sheffield-laget og vi må forvente at de kommer til å slåss for poengene, samtidig som de kan ha fått litt ekstra selvtillit når de så Fulham-kampen.
Tabellplass nummer 16 handler visstnok en del om skader i troppen, og etter forrige runde måtte Blades-sjef Jokanovic registrere ytterligere to spillere på sykestua.

De to nyeste på nevnte stue er Adlene Guedioura og Ben Davies. Sander Berge og Oli McBurnie er andre navn de savner, sammen med langtidsskadde Jack O’Connell. De har en relativt stor tropp, men alle disse fem hadde vanligvis startet i følge klubbens nettside, og det har naturligvis svekket dem. 
Særlig på midten er det ikke mange alternativ akkurat nå.

Ser man på Sheffield Uniteds fem siste får vi disse resultatene:
Forest - Sheffield United 1-1
Sheffield United - Blackpool 0-1
Barnsley - Sheffield United 2-3
Sheffield United - Millwall 1-2
Sheffield United - Stoke 2-1

Vi nevner ikke Blackburns fem siste, det spiller ingen rolle etter forrige gang. Man kan nesten si at sesongen er nullstilt, og i forhold til supporterne er lag og trener snarere på minus. 
Nå handler det om å rette opp inntrykket, de må vinne, på overbevisende måte og aller helst med mange mål.

Kampstart som vanlig klokken 16, lørdag, tilgang fås via RoversTV.

UP THE ROVERS!