Preview: Blackburn - Reading

Publisert 3/14/2023 av Øystein Thorsen

En kamp med "revansje" skrevet i store bokstaver.

Vi kunne i februar kose oss med å konstatere at vi hadde vunnet både hjemme og borte mot QPR, Blackpool og Swansea, og i forrige hjemmekamp fikk vi hevn over Sheffield United, etter at de slo oss 3-0 i høst. Det er identisk historikk mot Reading, i en fæl overraskelse av et tap, og med tanke på forestillingen mot Stoke nå sist er det ingenting annet enn tre poeng som gjelder. 
Lewis Travis sa det best når han sammenfattet fredagens kamp med ordene "ikke godt nok av noen av oss".

Her er Blackburns fem siste:
Stoke - Blackburn 3-2
Blackburn - Sheffield U 1-0
Leicester - Blackburn 0-1
QPR - Blackburn 1-3
Blackburn - Blackpool 1-0

Mange gode prestasjoner den siste tiden, og Stoke-tapet var bare årets andre nederlag, så det er ingen grunn til å stå med lua i handa mot et Reading i motvind. 
Usikkerhetsmomentet er scoringsfrekvensen, men både Diaz og Gally fant nettet sist - nå handler det bare om å gjøre det tidligere i kampen og samtidig få standarden tilbake i forsvarsarbeidet. 

Readings fem siste:

Reading - Millwall 0-1
Reading - Sheffield U 0-1
Boro - Reading 5-0
Reading - Blackpool 3-1
Cardiff - Reading 1-0

Et lite lysglimt mot Blackpool fikk de, men i alle andre kamper ser vi at Paul Ince sitt mannskap har det veldig tungt. Samtidig registrerer vi at det ble veldig knepne tap mot både Sheff-U og Millwall, så det gjelder å få til dette med de nevnte scoringene. 
Noe som burde gå, særlig fordi Ince uttalte etter helgen at han knapt har folk og mangler mye i forsvar.

Det positive for Ince er at duoen Liam Moore og Ovie Ejaria snart er tilbake, men han har så få tilgjengelig at han kanskje må benytte disse to langt tidligere enn han burde, for de har vært ute lenge. Moore har ikke spilt ennå denne sesongen, og Ince vil helst gi begge tid før de kastes inn i Championship igjen. 
- Scott Dann er ute, Andy Yiadom har skadet ankelen og det samme gjelder for Tom McIntyre, sa Ince tidligere i følge The 72.
Videre kan vi lese at Sam Hutchinson, Baba Rahman, Junior Hoilett, Yakou Meite og Dejan Tetek er skadet, mens Mamadou Loum er tvilsom.
Når det er sagt har Reading-sjefen alle tre toppscorere - Tom Ince, Andy Carroll og Lucas Joao tilgjengelige - så kampen må definitivt gjennomføres ordentlig før et eneste poeng kan innkasseres.

En annen grunn til å respektere Reading finner vi når vi studerer tidligere oppgjør mot de blå- og hvitstripete. På de fem siste har Reading vunnet fire ganger, og går vi tilbake til 2016 har de vunnet 7 av 11 kamper.
Til tross for historikken er det som sagt bare seier som er godt nok, for Lancs Live skriver at Reading har fryktelig bortestatistikk med 35 baklengs og bare tre seiere. Som nevnt er det fremst forvaret som har skadde spillere, så vi satser på at det blir nok en dårlig dag på jobb for The Royals.
Hva gjelder skader i Blackburn så har vi ikke hørt noe fra Jon Dahl ennå, men vi husker at Buckley ble tatt av banen nå sist, noe som gjør det usikkert om han er med. Utover den gode John later det til at samme tropp er tilgjengelig.

Fasit får vi 20:45, onsdag, på RoversTV.

UP THE ROVERS!