Preview: Blackburn - QPR

Publisert 06.11.2020 av Øystein Thorsen

Hjemmeseier - hvis historien gjentar seg.

Det er velkjent at Mowbray sliter med store skadeproblemer i troppen, så det er ikke mye å si om det. Til pressen kunne sjefen avsløre, torsdag, at noen spillere i teorien kan være tilbake, men å kunne gå i fotballsko er ikke det samme som at man er klar for Championship-fotball. 

- Det virker usannsynlig at de blir med. Eventuelt har en av disse en mulighet (trolig sikter Mowbray til Bradley Johnson), men det virker ikke sannsynlig. Vi hadde to andre tilbake i trening i dag, men de trente alene, kunne Mowbray avsløre igår.
Det samme gjelder for Armstrong: Han er tilbake i trening, men jobbet med fysioterapeutene
- Tom Trybull var øm i dag, og følte seg ikke særlig bekvem, og skulle det være samme situasjon på fredagstreningen er det ikke verdt å risikere noe, er sjefens vurdering.

La oss flytte blikket vekk fra et skadeskutt Blackburn og heller se på QPR. Liggende to poeng over oss på tabellen kan vi slå fast at heller ikke londonklubben har hatt en topp start på sesongen. Derimot har The R's fått et oppsving i det siste med to strake seiere - noe undertegnede skrev tidligere i uken at de ikke skulle få gleden av.
Da er det altså tre strake seiere for de stripete fra hovedstaden som skal unngås.

Og ser vi på historikken skal det gå greit. De tre siste hjemmekampene mot QPR har gitt seier, to uavgjort på de siste ni, tap på Ewood har vi ikke siden 1999 - når QPR er inne i bildet.
Men det er klart, fotballtradisjoner er til for å brytes, og med rådende situasjon er faren tilstede for at rekken stopper denne helgen.
QPR har langt færre bekymringer i troppen. Luke Amos er den eneste langtidsskadede, mens rapporter sier at Bright Osayi-Samuel fikk problem med lysken mot Derby, og kan bli erstattet av Willock. Lee Wallace og George Thomas skal være usikre.

QPR sine fem siste:
Derby - QPR 0-1
QPR - Cardiff 3-2
Barnsley - QPR 3-0
QPR - Birmingham 0-0
QPR - Preston 0-2

To seiere og 4 scoringer på de to siste kampene antyder - til tross for 7 baklengs på de siste fem - forbedring av rimelig dårlig form.
Men mye svak motstand, så hva dette sier om nivået er uklart.

Blackburns fem siste tar vi ikke så mye hensyn til. Situasjonen i klubben er hva den er - faktisk den mest krevende Mowbray har opplevd, sa han jo selv tidligere i uken. Men vender vi allikevel blikket tilbake til forrige kamp husker vi at Wharton, Evans og Rothwell kom inn. Bli ikke overrasket om samtlige starter mot QPR, noe som blir en utfordring særlig for Wharton. Dette gjør Tyler Magloire og Joe Grayson til kandidater for benken. 
Uansett hvem som får starte handler det om at de har dagen, og at Mowbray gir sine utvalgte direktiv som passer for anledningen.

Kampen kan du se på iFollow, 16:00 lørdag.

UP THE ROVERS!