Preview: Blackburn - Preston

Publisert 11.02.2021 av Øystein Thorsen

Fredagskamp med stadig håp om playoffplass.

Etter et skuffende resultat i London sist er det nye tak for Mowbrays utvalgte. Ambisjoner om playoff har vært dårlig skjult hele sesongen, og håpet lever ennå der klubben befinner seg seks poeng bak sjetteplassen, men med en kamp mindre spilt.
Samtidig er det som Kaminski sa tidligere i uken til iFollow Rovers: "nesten er ingenting", så det gjelder å vise hva man er god for, man er ikke på playoff før man faktisk har mere poeng enn konkurrentene.

Vi behøver ikke gå langt tilbake i tid for å finne forrige gang vi møtte naboen, 24. november for å være nøyaktig, og hvis Blackburn kan gjenskape magien fra det oppgjøret blir det en meget trivelig fredagskveld. 
3-0 på Deepdale ble som mange sikkert husker resultatet den gang. 

Tar vi en kikk på resultater i 2021 ser vi at også Preston fikk en kjedelig start på februar, med et 2-1-hjemmetap mot Rotherham. 
Før det spilte de som følgende:
Wednesday - Preston 1-0
Preston - Reading 0-0
Birmingham - Preston 0-1
Bristol C - Preston 2-0
Bare en seier på de fem siste med andre ord, og en formkurve som absolutt peker nedover.

For Blackburn er det langt triveligere stemning. OK, tapet mot QPR var bittert, men januar var en fryd som ble kronet med nominering av både Tony Mowbray og Harvey Elliott, som henholdsvis månedenes manager og månedens spiller.
Så er spørsmålet om tapet i London var et uheldig feilskjær, eller et mere alvorlig rusk i maskineriet som Preston kan utnytte til sin fordel. 

Blackburns fem siste seriekamper:

QPR - Blackburn 1-0
Blackburn - Luton 1-0
Boro - Blackburn 0-1
Blackburn - Stoke 1-1
Birmingham - Blackburn 0-2

Ikke så ulike resultater fra Prestons rekke, bortsett fra at vi har klart å vippe vektskåla i vår retning. Målfarligheten som vi ble bortskjemt med tidlig i sesongen har dessverre avtatt i styrke, men siste tidens resultat antyder at forsvaret er desto bedre noe som har ført til tette oppgjør i 2021.
Det gjelder at gutta kan fortsette med dette og holde unna Sinclair og Barkhuizen som har henholdsvis 8 og 6 scoringer.

Det skumle med oppgjøret - hvis man ser bort fra tabell og form - er at Preston har et ganske godt tak på oss. Seieren i november var den første siden 2015. Før det har Preston som regel vunnet (5 ganger) eller spilt uavgjort (2 ganger) de siste årene. 
Sporstmole peker på at ingen av lagene er særlig gode på å åpne målkontoen tidlig. Blackburn har bare scort en gang i en førsteomgang siden 9. desember mens Preston kun har én straffescoring i første omgang i 2021, dermed kan kampen kanskje henge på at et av lagene får slutt på denne svake statistikken.

Om skader skriver Sportsmole at nevnte toppscorer Sinclair kan være tilbake etter et avbrekk, mens resten av troppen ser ut til å være rimelig kampklar.
Deepdale Digest har stortapet i høst friskt i minnet og ser på det som en katastrofe hvis noe lignende skulle skje igjen. Samtidig minner Digest om at mange nye har blitt hentet i januar (åtte inn og åtte ut), og stammen av spillere er ennå ikke helt kjent med hverandre.
Hos Blackburn vet vi at spillere som Evans og Bennett nærmer seg, mens Dack sakte men forhåpentligvis sikkert er på vei tilbake til vanlig kampform. 
Det store spørsmålet er den generelle slitasjen i troppen, som Mowbray har snakket om tidligere, og dermed i hvilken grad spillerne er 80, 90 eller 100 prosent før kampen sparkes i gang.

Kampen vises på Viaplay og Vsport2 kl 20:45, fredag.

UP THE ROVERS!