Preview: Blackburn - Preston

Publisert 12/3/2021 av Øystein Thorsen

Får vi et nytt trendbrudd?

Som BRSCN skrev om i går er det umildt for øyet å studere statistikken mot Preston de siste årene. Kort sammenfattet: Da vi slo dem i november i fjor var det første gang siden høsten 2015. Men forrige helg vant gutta mot en motstander som var plassert over dem på tabellen, og det hadde heller ikke skjedd på all den tid.
Så hva sies om hjemmeseier for å vise at denne gjengen ikke bryr seg om gamle synder, men skaper sin egen sesong?

Begynner vi med å ta en kikk på gjestene kan man lese på nettsiden Deepdale Digest at også Preston - i likhet med oss - tapte mot naboen Blackpool tidligere i høst, og nå er de fast bestemt på å unngå ytterligere et derby-tap. Patrick Bauer skal være tilbake, som jo er en forsterkning i så fall, men samtidig spørs det om manager McAvoy har lyst til å vrake Liam Lindsay som gjorde en god kamp mot Fulham nå sist. 
I tillegg er sisteskanse Declan Rudd ute, og det samme gjelder for Josh Murphy.
Utover disse antyder manager McAvoy at andre spillere må vurderes torsdag og fredag, så det er muligens ikke et hundre prosent-lag som ankommer. Lancs Live nevner Andrew Hughes og Tom Barkhuizen som usikre.

Ser man på Prestons form og sesong så har de hatt det tungt. For øyeblikket ligger de på en 17. plass, og mangel på resultater førte til at mange vurderte McAvoys stilling, men i de to siste kampene har det sett bedre ut, så spørsmålet er om de har funnet ut av problemene eller om de to siste kampene kun var et blaff.

Slik har gjestenes resultater sett ut i det siste:
Preston - Fulham 1-1
Middlesbrough - Preston 1-2
Preston - Cardiff 1-2
Forest - Preston 3-0
Bournemouth - Preston 1-2

Som sagt kan det være at de har fått orden på sakene sine, men det er ikke sikkert at det spiller så stor rolle å finstudere 3-0-tap mot Forest eller uavgjort mot Fulham.
Dette ligger an til å bli en kamp som lever sitt eget liv, det gjelder å være påskrudd.

Uansett dårlig statistikk mot Preston, lokaloppgjør og alt det der, så går det bra for Blackburn akkurat nå. 10 av 12 mulige poeng er innkassert i det siste og det er få skader i laget. Mowbray må til og med ta et valg på stopperplass, det vil si om Ayala eller van Hecke skal starte. Gallagher kommer til å bli spart, delvis for sikkerhets skyld, men også fordi det finnes alternativer i angrepet. Det ligger i kortene at Khadra får sjansen igjen - etter å ha blitt matchvinner sist - men også fordi det kan slå uheldig ut for unge Dolan å bli satt opp mot sitt gamle lag. Et annet mulig spørsmålstegn er om Rothwell er helt klar etter nylig å ha blitt far for andre gang. Mowbray får vel sjekke om han har fått sove.
Sett ut i fra form, tabellplassering og hjemmefordel må vi si at Blackburn er favoritter, men som sagt...

Her er Blackburns fem siste:

Stoke - Blackburn 0-1
Blackburn - Peterborough 4-0
Bristol C - Blackburn 1-1
Blackburn - Sheffield U 3-1
Blackburn - Fulham 0-7

Kanskje avgjørelsen faller i duellen mellom Emil Riis Jakobsen (12 mål) og Brereton Diaz? Og tar Mowbray sjansen på å bruke Kaminski? 
- Han (Kaminski) sier han er bra, men det er ikke sikkert fysioterapeutene er enige. Det handler om å vurdere risiko mot belønning. Hvis vi bruker ham og skaden blir verre er han kanskje ute i tre måneder. Det hadde ikke vært særlig bra, sa Mowbray til Lancashire Telegraph i går, torsdag. 
Det kan bli en kamp der begge lag vil mye, og på den måten nuller hverandre ut til en - for hjemmelaget - skuffende uavgjort.

Kampstart som vanlig 16:00, og oppgjøret ser du via RoversTV.

UP THE ROVERS!