Preview: Blackburn - Hartlepool

Publisert 8/9/2022 av Øystein Thorsen

Endelig seier over Hartlepool?

Det er neppe noe som har holdt Blackburn-supporterne søvnløse, men vi registrerer en kuriositet i forbindelse med onsdagens kamp i Carabao Cup: 
Vi har aldri slått Hartlepool.
Det skal legges til at vi heller ikke har møtt dem mye, kun to ganger, og det var i 1974. På den tiden var det gode gamle Ligacupen, ikke noe Carabao da, og den første kampen sluttet 1-1 hjemme hos Pool. Dermed ble det omkamp, 16. oktober på Ewood, og da produserte Hartlepool en 2-1-seier.

Det har rent mye vann under brua siden den gang. Blant annet fikk vi en smaksprøve på dem i sommer, da Vale ble matchvinner, og nå som seriespillet er i gang så leder Blackburn Championship, mens Hartlepool ligger på 20. plass i League Two - med ett poeng på to kamper. 
Dermed er det ingen overraskelse at Jon Dahl varsler at han vil la spillere som ennå ikke har deltatt i særlig grad få sjansen.

Lancashire Telegraph tror at Dack starter - som kaptein. Tyler Morton har fått grønt lys fra Liverpool i forhold til cup-spill så vi kan tenke oss at han spiller for Travis, og som BRSCN skrev i går ligger det an til at Ash Phillips kommer inn for Ayala.
- Det blir bytter, slik at vi ikke sliter ut folk og samtidig gir så mange som mulig kampminutter, sier Jon Dahl i følge Lancashire Telegraph.

Bortsett fra Sam Barnes som dessverre mister hele sesongen med en "Dack-skade", og Carter som er ute noen uker til, ser det ut til at JDT kan velge fritt. Og da i hovedsak blant de yngre, så som Markanday, Adam Wharton og Garrett. Dolan blir vel også å se, han burde absolutt få starte.
Litt historie kan skrives med to Wharton-brødre på samme lag i en offisiell kamp for Blackburns førstelag, samtidig som vi må satse på å notere seier nummer en over disse Hartlepool

Med to lag som fokuserer helt og holdent på sine respektive serier - vi har blikket på topp seks, Pool vil vekk fra bunnen - så spørs det hvor mye trykk det blir i oppgjøret. 
For vår del vil det for det meste handle om å se hvordan Dack, Morton, Phillips, Markanday og gjerne broder Adam fungerer, slik at vi kan føle at Jon Dahl har flere realistiske alternativer, og spennende utfordrere til førsteelleveren, når seriespillet fortsetter søndag mot WBA. 

Kampstart er 20:45, onsdag.

UP THE ROVERS!