Preview: Blackburn - Fulham

Publisert 11/3/2021 av Øystein Thorsen

Formidal oppgave på Ewood.

Etter to strake seiere møter Mowbrays utvalgte i kveld seriens mestscorende lag, som dessuten har koblet et solid grep rundt andreplassen etter at West Brom ble slått med overbevisende 3-0 i helgen - takket være hat-trick av ligaens toppscorer Mitrovic.
Skal vi allikevel lete etter halmstrå noterer vi at det for det meste er Mitrovic som scorer målene for hovedstadslaget, så klarer man å stoppe han kan det bety at Fulham som lag også stoppes. 

Fulham kan i følge rapporter stille med samme lag som mot West Brom - bortsett fra vår gamle kjenning Tosin Adarabioyo som fikk rødt kort sist. Det er med andre ord ingen særlige skadeproblemer hos gjestene, til forskjell fra hva som er status for Blackburn. 
Ser vi på Fulhams fem siste er det skumle tall:

Fulham - WBA 3-0
Forest - Fulham 0-4
Fulham - Cardiff 2-0
Fulham - QPR 4-1
Coventry - Fulham 4-1

Fire strake seiere med andre ord og livsfarlig målform. Men det er som sagt Mitrovic som er kjenningsmelodi, da han har åtte nettkjenninger på de fire siste. 
Kan Fulham klare fem strake seiere, og kommer Mitrovic til å holde formen gående? 

Blackburns fem siste
:
Derby - Blackburn 1-2
Blackburn - Reading 2-0
QPR - Blackburn 1-0
Blackburn - Coventry 2-2
Blackpool - Blackburn 2-1

Det var første omgang som gjorde susen sist, men mot Fulham må laget være jevnere over kampens alle 90 minutter, det er hevet over tvil, og Mowbrays utfordring blir å finne rett balanse.
- Når man møter topp motstand må du passe på at de ikke bare for holde på med sitt. Vi må unngå å legge oss for dypt og la de trille balle. Faren er å møte trusselen ved å være for positiv, for da kan de bryte gjennom på overganger. Så det er der vi har utfordringen, sier Mowbray til Lancashire Telegraph.

Skadesituasjonen er velkjent, vi må klare oss uten Nyambe, Ayala og Pickering i forsvaret. Gallagher er tvilsom på topp. Blir det startoppstillingen for Butterworth som spilte - og scorte - for U23 mandag?
Fulham kan som sagt velge og vrake og kanskje blir det gjensyn med Harrison Reed og/eller Tom Cairney.
- Jeg regner med en tøff, tøff kamp, sier Fulham-sjef Silva, og legger til at Blackburn kan matche serietoeren. 
- Vi vet at de scorer mye på hjemmebane, de er blant topplagene hva gjelder antall mål, så de har kapasitet til å produsere sjanser, og de han mange individuelle kvaliteter.

Uansett hvordan man vrir og vender på det er dette en kamp som ser utrolig vanskelig ut. Det kommer til å handle om hvilken dag laget har. Vi vet at det finns god arbeidsmoral, og flere av spillerne kan utfordre de beste i divisjonen, men Blackburns prestasjoner er ujevne fra runde til runde.
Forhåpentligvis kjenner også Fulham at programmet er tett og kanskje de låser seg i jakten på fem strake, men akkurat nå ser de mest ut som et maskineri som vinner kamper av ren vane. Vi må være fornøyde med en uavgjort, seier har vi ikke sett mot Fulham på de fire siste.

Kampstart er 20:45, og har du tilgang til Viaplay vises kampen der.

UP THE ROVERS!