Preview: Blackburn - Bristol City

Publisert 9/2/2022 av Øystein Thorsen

Vrien motstander i et oppgjør med opp til flere dårlige minner.

Etter en oppløftende forestilling i midtuka ser vi relativt lyst på helgens oppgjør mot Bristol City. Samtidig er det en lei motstander for oss, særlig de siste årene. To av tolv poeng har det blitt de to siste sesongene, og sist de gjestet Ewood ble det ett bittert 0-1-tap. Men i 2020 vant vi både hjemme og borte, etter to strake tap i 2018/19 og kun ett poeng i 2016.
Dermed har Jon Dahl tøff historikk å bryne seg på - i den grad det teller.

I forrige runde så det ut som at det hadde blitt et skikkelig mannefall i Jon Dahls rekker. Hele fem forandringer ble gjort da Ayala og JRC hadde blitt skadet. Szmodics var heller ikke tilgjengelig etter hodeskade mot Stoke. 
Iren har derimot kommet tilbake i trening og Jon Dahl skal se an om han kan involveres.
Andre som har havnet på sidelinjen er som kjent Gallagher og Brittain. Lancashire Telegraph skriver at det handler om muskelskader og vi kan ikke regne med å ha de tilbake før etter landslagspausen.
Det vil si at de går glipp av de fire neste kampene, minst.
Ayala er fortsatt skadet, men det ser ikke ut til å være like lenge som de to tidligere nevnte, lokalavisa tror han er aktuell igjen mot Wigan. Scott Wharton er tilbake i lett trening.

Dermed kan det bli samme backfirer også mot Bristol City, med Travis på høyrebacken. Buckley er også en mulighet på den plassen, avhengig av hvordan JDT vil komponere midtbanen. Slik Wha-Mo spilte mot Blackpool er det ikke akkurat krav om forandring. De nytilkomne Hirst og Mola er klare for troppen, men det spørs om de starter. Kanskje Hirst er nærmest i så fall.
En liten bonus med Hirst er at han kjenner Brereton Diaz fra aldersbestemte landslag, og de er også venner utenfor banen. Til klubbens nettside sier Hirst at han håper de finner kjemien igjen ute på gresset.
- George spilte 67 minutter for Leicesters U21 for et par uker siden, og da scorte han to mål, opplyser Jon Dahl. 
- Clinton har spilt litt for Stuttgart så begge er kampklare.

Vi tar en kikk på Blackburns fem siste:
Blackpool - Blackburn 0-1
Blackburn - Stoke 0-1
Bradford - Blackburn 1-2
Sheffield U - Blackburn 3-0
Reading - Blackburn 3-0

Som sagt er det Blackpool-kampen vi må støtte oss til. Laget som spilte der overbeviste, og jo bedre Carter og Hyam blir kjent med hverandre og resten av laget, jo bedre blir det. Forhåpentligvis kan Jon Dahl starte med nær sagt samme mannskap, slik at det kan bli litt kontinuitet. Ikke minst gi Dack flere kampminutter og la samarbeidet mellom ham og Diaz slå ut i full blomst. 
Dolan kan eventuelt ofres for Vale eller Hirst da han viser for lite målteft til å få tillit lengst framme. Vale hadde et godt innhopp sist og fortjener flere sjanser. Eventuelt ofres spissplassen mot en ekstra midtbanespiller for å hamle opp med Bristol City sine tre på midten + vingbacker.

Bristol City sine fem siste:

Bristol City - Huddersfield 2-0
Blackpool - Bristol City 3-3
Wycombe - Bristol City  1-3 (Carabao)
Bristol City - Cardiff 2-0
Bristol City - Luton 2-0

Gjestene har god form, selv om vi lurer litt på hva som skjedde mot Blackpool. I den kampen måtte Bristol City utligne to ganger, før de tok ledelsen med hjelp av et Blackpool-selvmål. I det 90. minuttet ble det 3-3. 
Øvrige kamper som de har vunnet har vært mot svakere lag, så formen kan kanskje se bedre ut enn den egentlig er. Dermed skal det være fullt mulig å ta skalpen på The Robins - bare gutta til Jon Dahl er påskrudd fra start og holder fasongen. 

Nigel Pearson nyter syv kamper på rad uten tap, så det er en rekke de vil prøve å forlenge. Og hvis vi ser på Bristol World sin gjennomgang av antatt lagoppstilling så får vi inntrykk av at det ikke er tilfeldig at gjestene er vanskelige å slå, da Pearson har kunnet bruke en del av de samme over tid. Derimot har Mark Sykes på høyreback og Matty James på midten vært ute, men er kandidater for comeback. Ingen andre kjente skader hos de tilreisende.
Weimann og Nahki Wells er to vi frykter.

Kinkig kamp, og skulle det bli tap tar de seg forbi oss på tabellen - noe som gjør kampen ekstra spennende. Sportskeeda påpeker at gjestene ikke er det beste bortelaget, så vi klamrer oss til det. Som sagt slapp de inn masse mål forrige gang de var i Lancashire, så vi får håpe dette gjentar seg.
Men med historikken i bakhodet blir det kanskje sesongens første uavgjort dette.

Kampstart til vanlig tid, lørdag 16:00, på TV for den som har rett kanal. 

UP THE ROVERS!