Preview: Blackburn - Bristol City

Publisert 19.06.2020 av Øystein Thorsen

Siste oppdateringer foran gjensynet med Championship-fotball.

Det var en gang noe som hette fotball. Kunne være en innledning, men helt glemt er det ikke. Uansett hva den enkelte husker - vi kunne i kjent stil bydd på lagenes fem siste resultat - så er denne omstarten noe helt nytt og annerledes. 
Men om det betyr noe: vertene gikk på et skuffende tap i Derby sist gang de spilte offisiell kamp, Bristol City fikk 1-1 hjemme mot Fulham.

La oss da heller se på det som er fakta i øyeblikket, snarere enn det som ligger mere enn tre måneder tilbake i tid.
Blackburn mønstrer nesten full tropp, der de største spørsmålstegnene stilles ved venstrebacken. 
Siste nytt fra Mowbray er at både Williams og Bell tas på magefølelse, såkalt "touch and go". Joe Rankin-Costello har blitt testet i nevnte posisjon, og Mulgrew er en kandidat, som ikke minst kan bidra offensivt på cornere og frispark.

Gjestene har i løpet av sesongen vært så høyt oppe på tabellen som en fjerde plass, men The Robins gikk på en formsmell før koronaen satte inn. Fem kamper uten seier fikk de bryne seg på, og når de ankommer Ewood må de forsøke å glemme hvordan Blackburn slo dem 2-0 i deres egen finstue.
Det positive for gjestene er at bortsett fra at en hittil ukjent person er i koronakarantene skal alle spillere være klare til dyst.

I et intervju i løpet av dagen var Mowbray tydelig på at ingen av de forestående kampene blir lette.
Vi kan se på tabellen at de fleste motstanderne blant Blackburns siste ni kjemper enten med nedrykkskniven mot strupen, eller med et klart sikte på opprykksgulrota.

Det positive for oss er at to spillere som var visket ut av formelen - Holtby og Evans - er tilbake, usikre kontraktforhold er avklart og nå er det også på det rene at Walton blir på Ewood til sesongslutt.

Hva blir så resultatet? Vi kan dra paralleller til hvordan Danmark plutselig ble kastet inn i EM '92. Ingen forberedelse, bare gøy. 
Kan Blackburn angripe situasjonen på lignende måte blir det meget spennende, ikke bare klokken 16:00 lørdag, men også resten av sommeren.