Preview: Blackburn - Boro

Publisert 02.11.2020 av Øystein Thorsen

Fortsatt store utfordringer i troppen.

Det blir nok en kamp der troppen preges av covid-isoleringer og stadig nye skader. 
Sist ut er toppscorer Armstrong

Som kjent ble oktober en tøff måned, da Mowbray sjelden kunne velge de han helst ville ha fra start. Tvungne laguttak hjalp lite i poengfangsten, og trenden med å pusle sammen en førsteellever fortsetter når november skal sparkes i gang. 
Johnson, Bell og Douglas er fortsatt corona-isolert, mens Kaminski og Ayala fortsatt pleier hamstringer. I tillegg har vi naturligvis fortsatt Elliott Bennett, Lewis Travis og Bradley Dack ute i lengre tid.

Hos Middlesbrough nyter man av å være ubeseiret på de siste åtte kampene, en rekke som ble forlenget av et seint 1-0-mål mot Forest i helgen. Slik form gir utslag på tabellen, noe som skaper kontrasten femteplass for gjestene, mot vår fjortende plass.
Blant spørsmålstegn hos Boro finner vi forsvareren Dael Fry. Warnock vil helst ikke bruke ham hvis han ikke er 100 prosent, og kommer til å danne seg et bilde av situasjonen i løpet av ettermiddagen.

18 år gamle Nathan Wood måtte trå til nå i helgen, noe som bidro til at Boro holdt nullen mot Forest, og det er mulig at han får prøve seg igjen på Ewood.
Utover det er Grant Hall og Ashley Fletcher ute, mens Chuba Akpom nå skal være tilbake etter å ha stått over på grunn av sykdom.

Her er Blackburns fem siste
:
Swansea - Blackburn 2-0, lite å stille opp med mot waliserne.
Blackburn - Reading 2-4, jaktet 3-3 en liten stund, men alt i alt falt laget på forsvarsspillet.
Coventry - Blackburn 0-4, en kamp der alt fungerte, men mot svak motstand.
Watford - Blackburn 3-1, godt spill egentlig, og et resultat som gir et noe skjevt bilde av kampen.
Blackburn - Forest 0-1, her manglet vi avslutningene og falt på tampen.

Boros fem siste:
Boro - Forest 1-0
Boro - Coventry 2-0
Cardiff - Boro 1-1
Bristol City - Boro 0-1
Boro - Reading 0-0

En sterk rekke fra gjestene med andre ord, da de har matchet god motstand, for eksempel ved å holde nullen mot serielederen, og de slo Bristol City. Fordelen kan være at de ikke later til å score enormt mye, men igjen, motstanden har vært relativt tøff.
Det er bare å stålsette seg
Ewood har blitt redusert fra et fort til en bussholdeplass - eller noe lignende - den siste tiden. Flere i forsvaret ser ut til å være helt ute av form og stadig flere nøkkelspillere kan ikke en gang være med i troppen.

Nysignerte Stewart Downing kommer til å være klar for troppen, men det spørs om veteranen er for rusten til å kunne true gamle lagkamerater allerede et døgn etter sin gjenvending til klubben.

Kampstart er 20:45.

UP THE ROVERS!