Preview: Birmingham - Blackburn

Publisert 01.01.2021 av Øystein Thorsen

På tide å slå Brum?

Etter en nedbrytende desembermåned går turen til St. Andrews. Kanskje en litt ålreit start på året, i alle fall sammenlignet med å møte et topplag. En samlet Blackburn-leir må ha fått seg en solid reality check den siste tiden, og et mannskap som trodde på playoff er nå desperate etter en revansj.
Da kan det passe godt å møte et lag plassert på 18. plass, som har verre form og resultater enn oss.

Allikevel har vi ikke slått Birmingham på de siste syv forsøkene. Dermed er det mye som står på spill for begge lag. Taper vi mot 18. plassen er det enda en indikasjon på troppens evner - eller mangel på det samme - mens Birmingham ved tap forsettes enda dypere i myra, i tillegg til at (ytterligere) en milestein forsvinner for dem.

Lagenes fem siste:

Birmingham - Derby 0-4
Forest - Birmingham 0-0
Birmingham - Boro 1-4
Cardiff - Birmingham 3-2
Birmingham - Watford 0-1

Særlig forrige kamp - mot Derby - må ha svidd forferdelig. Derby var lenge en av ligaens kasteballer, men nå er de på vei oppover, og skulle Brum tape mot Blackburn er geitebukkene et av lagene som er på vei forbi.
Som i forrige runde må vi være forberedt på å møte en motstander som er ute etter å revansjere et ferskt tap.
- Vi møter dem med en positiv innstilling, vel vitende at vi kan skape sjanser, sier Mowbray i følge Lancashire Telegraph

Huddersfield - Blackburn 2-1
Blackburn - Wednesday 1-1
Stoke - Blackburn 1-0
Blackburn - Rotherham 2-1
Blackburn - Norwich 1-2

Selv om resultatene våre er bedre enn motstanderens vet vi jo at det som ligger bak tørre tall er skummelt. For eksempel at Rotherham, Stoke og Wednesday bare behøvde et skudd på mål for å score, og selv om Mowbrays utvalgte ofte har mye ballinnehav er det omtrent bare Armstrong som kan score - noe han ikke har klart så godt den siste tiden.
I tillegg har vi i det siste hatt store problemer med å sette ballen i nettet før en time er spilt. 
 
Skader:
Hos vertene er Zach Jeacock, Caolan Boyd-Munce, Josh McEachran, Alen Halilović, Marc Roberts og Gary Gardner ute. 
Status hos Blackburn er ukjent for øyeblikket, men som vi vet ble både Ayala og Nyambe byttet ut med skader i forrige kamp, mens Lenihan også hadde vanskeligheter. 
Dermed er det ikke umulig at den bakre fireren kan bestå av for eksempel Buckley, Carter, Johnson og Bell eller Douglas. 

Det som taler til fordel for Blackburn her er antallet mål og antallet skudd på mål - som er helt i toppsjiktet av Championship, mens Birmingham har sju toppscorere, med to mål hver. 
Når vertene i tillegg slipper inn 12 mål på sine fem siste bør det finnes muligheter for oss.
Dessverre ser gutta - særlig i forrige runde - desillusjonerte ut, og hvis ikke Mowbray justerer litt i opplegget han "ikke ser mye galt i", og hvis et meget improvisert forsvar settes opp, spiller gamle bragder ingen rolle.

Kampen ser du på iFollow, 16:00, i morgen lørdag, 2. januar.

UP THE ROVERS!