Preview: Birmingham - Blackburn

Publisert 2/12/2024 av Øystein Thorsen

Eustace hjem til kjente.

Vi håpte før Stoke-kampen at John Eustace kunne være et spøkelse for gjestene - han har jo en fortid i klubben. Det var derimot en stund siden, mens tirsdagens motstander ligger mye nærmere i tid. Vår nye sjef ledet jo Birmingham frem til i høst, da han uventet måtte gå, så hjemmelaget er nok ikke helt kule med at han kommer for å hjemsøke dem allerede nå.
- For meg blir det som en vanlig kamp, sier Eustace til Lancashire Telegraph, jeg hadde det fantastisk i Birmingham, flotte folk der, flotte spillere, men jeg har ingenting å bevise.

Her er vertenes fem siste:
Wednesday - Birmingham 2-0
WBA - Birmingham 1-0
Leicester - Birmingham 3-0
Stoke - Birmingham 1-2
Birmingham - Hull 2-1 (omkamp i FA-cupen)

Tre strake tap, før de - i likhet med oss - slo Stoke, etter å ha tatt seg videre i cupen mot Hull. De tre tapene har som vi ser vært uten nettkjenning, så nøyaktig hvem som har mest selvtillit i den offensive delen av laget gjenstår å se. 
Som mange sikkert har notert er det Tony Mowbray som leder laget. Klarer han å trylle fram et resultat nettopp mot sin gamle klubb?

Blackburns fem siste:

Blackburn - Stoke 3-1
Blackburn mot noen
Blackburn i cupen
Blackburn mot et annet lag
Bortekamp, vi husker ikke helt.

Vi setter strek ved Stoke-kampen, det er den eneste kampen Eustace har sett gutta spille, og 3-1-seieren var noe helt annet enn hva laget presterte i JDT sine to siste måneder.

Birmingham Live tegner et bilde av et Birmingham der Mowbray har noen spillere som han gjerne vil få tilbake på laget, etter skader. Kunsten er å ikke haste spillere tilbake, så Tony har ei nøtt og knekke med tanke på cirka tre av de nylig friskmeldte.
Toppscorer Jay Stansfield spilte bare 40 minutter i helgen grunnet fatigue, så vi får se om han har klart å hvile seg i tid til tirsdagens kamp.

Vi har ikke sett informasjon om hvem Eustace har tilgjengelig, men det er mulig at John Buckley og Scott Wharton kan være med. Det har gått et virus i klubben, og de tidligere akademispillerne ble tatt av det. 
Rekker de ikke tirsdagen bør de i det minste være klare til Preston-kampen.

Hvor mye skal vi frykte St. Andrews? Forrige gang ble det et kjedelig 1-0-tap, da vi trengte poeng til playoff, men før den kampen har vi hatt veldig godt tak på de blå.
Seks seiere og en uavgjort på de syv kampene før tapet i april, og i høst ble det 4-2.

Brittain snakket med Lancashire Telegraph tidligere, og han virket veldig lettet over at de endelig vant, og at de spilte en stil som han oppfatter som mere passende for laget. Særlig Gallagher - som de kaller for Hesten, siden han arbeider så hardt - mener Brittain at kom til sin rett med det mye mere direkte opplegget vi så mot Stoke. 
Eustace hadde også bedt gutta om å legge vekk alt som tynget dem, spille med frihet, og hvis vektene nok en gang blir liggende igjen utenfor banen skal det bli meget spennende å se "Nye Rovers".

Kampen vises på RoversTV, 20:45, tirsdag.

UP THE ROVERS!