Preview: Barnsley - Blackburn

Publisert 9/17/2021 av Øystein Thorsen

Siktet innstilt på nye poeng, mot en dalende stjerne.

Barnsley var fjorårets komet og store overraskelse. Siden da har ting skjedd, kanskje aller viktigst at de mistet manageren sin, som nå surfer i toppen av tabellen med WBA. Etterlatt er Barnsley på en 17. plass, med sju poeng på sju kamper.
En ny hverdag, eller tilbake til normalt nivå kanskje, etter at Markus Schopp tok over, med null erfaring fra engelsk fotball.

Nå sist gjorde de i og for seg en god innsats da de holdt Stoke til 1-1 på bortebane. Om dette var et tegn på at de har mere i seg enn nedre del av tabellen gjenstår å se.
Til Blackburns nettside sier Mowbray at de har mange av de samme spillerne som i fjor, og at vi må være forberedt på et lag som spiller med høy intensitet.
Barnsley-sjef Schopp er muligens litt defensiv, i følge The Yorkshire Post, for han mener at Blackburn har en liten fordel - til tross for at Barnsley spiller hjemme. Barnsley spilte nemlig på onsdag, og har dermed hatt kortere tid på å forberede seg. 
Vi noterer også at Barnsley har en del utfordringer i troppen, med ganske mange ute eller uten særlig kampform.

For Stoke-kampen kom ikke helt uten kostnad. Romal Palmer er en som fikk seg en smell, og det er usikkert om han kan spille på lørdag. Bra i så fall, for unggutten scorte sitt første mål nettopp mot oss for et lite år siden. Jordan Williams og Remy Vita er usikre, mens Mads Andersen, Carlton Morris og Liam Kitching alle skal være uaktuelle, sammen med Obbi Oulare, Josh Benson og Ben Williams. 
BRSCN skrev i går om skadesituasjonen i Blackburn, og opplevelsen vi får av diverse rapporter er at pila peker oppover, da blant annet Poveda og Edun er tilgjengelige, i tillegg til de andre som slo Hull.

Vi ser på formen til respektive lag, først med hjemmelagets fem siste:

Stoke - Barnsley 1-1
Bournemouth - Barnsley 3-0
Barnsley - Birminghan 1-1
QPR - Barnsley 2-2
Barnsley - Luton 0-1

Resultatene speiler tabellsituasjonen - som vi ser. Samtidig kan vi kanskje la tvilen komme Barnsley til gode da det er ett og annet godt lag blant disse fem. Uansett hvordan man tolker resultatene er de et lag som er vanskelig å slå.
Men de har heller ikke vunnet siden 14. august, så The Tykes virkelig lengter etter en seier. Spørsmålet er hvordan de håndterer savnet.

Blackburns fem siste:

Blackburn - Hull 2-0
Blackburn - Luton 2-2
Boro - Blackburn 1-1
Blackburn - WBA 1-2
Forest - Blackburn 1-2

Det som taler for Blackburn er at vi "alltid" scorer. Det har i hvert fall blitt nettkjenning i hver eneste kamp denne sesongen, og nå sist holdt vi endelig nullen igjen - selv om en relativt stor del av kampen ikke fungerte spillemessig. 
Blir det orden på spillet, initiativet og kontrollen etter to strake hjemmekamper?

Brereton, Travis, Pickering, Lenihan og Ayala har vært bærebjelken i laget så langt, så Mowbray har et kjempefokus på å holde disse kampklare. Utover det handler det om hvem han stiller rundt disse, slik at poengfangsten fortsetter. 
Og det handler om systemet.
- Jeg har snakket mye om å være tilpasningsdyktig i år, sa Mowbray til Lancs Live. Sjefen skisset på hvordan laget hans kan se ut, avhengig av hvem han har tilgjengelig. Og hvem man møter.
Dermed er det bare å håpe at Mowbray og teamet gjør en god analyse av Barnsley når de skal velge spillere og formasjon, og helst da bedre enn hva vi så mot Hull, for da fungerte det ikke særlig bra før man gjorde to bytter tidlig i andre omgang. 

Forrige gang på Oakwell tapte vi 2-1, men som sagt har mye skjedd i Barnsley siden da, og alt i alt er dette en overkommelig bortekamp.
Vi kan, så det er sagt, holde et øye med Frieser og Woodrow (sistnevnte scorte på onsdag) selv om disse er toppscorere med kun to mål hver. 

Kampstart som vanlig 16:00, lørdag.

UP THE ROVERS!