Preview : Blackburn - Wigan


Publisert 12.03.2019 av Erlend Karlsen
- Se hva Championship Norge skriver om oppgjøret.
Blackburn Rovers – Wigan Athletic
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Blackburn Rovers gjorde det meste riktig i lokaloppgjøret mot Preston North End, bortsett fra å score. De styrte det aller meste på Ewood Park, men fant aldri nettmaskene. Preston scoret derimot på sin eneste avslutning på mål. Slik går det ofte når man er i dårlig form, og nå har Rovers bare ett poeng på de syv siste kampene. Den fryktelige formen har tatt de fra kamp om play-off til det som i verste fall kan bli en bunnstrid. For å gjøre vondt verre har ikke Rovers en eneste frisk rendyrket midtstopper tilgjengelig frem til etter landslagspausen. Hjemme på Ewood Park har Lancashire-klubben 7-6-5, men samtlige tre siste hjemmekamper har endt med 0-1 tap. 

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Preston 0-1
Rotherham – Blackburn 3-2 (Mulgrew, Bell)
Birmingham – Blackburn 2-2 (Graham, Mulgrew)
Blackburn – Boro 0-1
Reading – Blackburn 2-1 (Bell)

Wigan Athletic-sjef Paul Cook var langt nede etter 2-3 tapet mot Reading forrige runde. Kanskje ikke så rart med tanke på at Wigan faktisk ledet kampen da klokka passerte 89 minutter. Etter kampen kunne Cook fortelle at han aldri har følt seg lengre nede som Wigan-sjef enn hva han gjør akkurat nå. Med seier mot Reading ville Wigan hatt seks poengs luke ned til nedrykksplass. Istedenfor har de nå tre poeng til nedrykk, samtidig som de er á poeng med Reading. At den avgjørende scoringen til Reading kom på omdiskutert vis hele syv minutter på overtid må ha gjort det hele enda verre. Nå har Wigan seks kamper på rad uten seier. På bortebane har de ikke vunnet siden august. Den gangen slo de Stoke City i det som er deres eneste borteseier for sesongen. Wigan er derfor ligaens svakeste bortelag foran denne midtukerunden. 

Wigans siste kamper:
Reading – Wigan 3-2 (Powell, Garner)
Derby – Wigan 2-1 (Massey)
Wigan – Boro 0-0
Wigan – Ipswich 1-1 (Garner)
Wigan – Stoke 0-0

Vurdering: Blackburn Rovers i fryktelig form. Nå har de samtidig kjempetrøbbel i bakre rekker. Til denne kampen skal vertene forsøke å komponere en forsvarsrekke bestående av bare backer og midtbanespillere. Wigan Athletic har dermed fått en gyllen mulighet til å gjøre noe med sin forferdelige bortestatistikk. Med tanke på formen og de store skadeproblemene til vertene er det vanskelig å ikke prøve et langskudd på borteseier her. Dette til tross for at Wigan er ligaens svakeste bortelag.


 
 
Glemt passord?
Brukernavn:  
Passord:  
Bekreft passord:  
Navn:  
E-post: