Presser Mowbray Nyambe?

Publisert 1/6/2022 av Øystein Thorsen

Sjefen uttaler seg om litt av hvert.

Det er ikke uvanlig at spillere eller trenere tyr til media når man forsøker å få viljen sin, enten om det er mere spilletid, en overgang eller krav om bedre innsats på banen. Det siste eksempelet er noe vi har sett Mowbray benytte seg av flere ganger, og en spiller som Joe Rothwell kan ha tatt hintet, slik han har utviklet seg.
Men i dag handler det ikke om Rothwell, det er Nyambe som får kommentarer - om kontraktforhandlingene.

Det skal sies at Mowbray virker som en manager som absolutt kan snakke med spillerne uten at en journalist må fungere som mellomledd, så vi skal ikke påstå at han bruker mediene som brekkjern. Det er mulig at han - i kjent stil - bare svarer rett fra levra på alt som stilles av spørsmål, men signalet som sendes er tydelig:
Mowbray vil gjerne beholde Nyambe, og han bør takke ja til tilbudet han for lengst har fått fra klubben.

Som vi vet er Nyambe en spiller som har gått gradene i klubben, så kanskje lojalitetskortet kan spilles, selv om Mowbray ikke gjør det. Bare for at man har vokst opp og fått utdannelsen sin i en klubb så betyr ikke det at man ikke får lov til å forlate klubben på free transfer.
Men det er heller ikke helt kledelig å bare dra på en slik måte etter så mange år.

Som sagt spiller ikke Mowbray ut dette kortet, men trekker i stedet fram Nyambes innsats.
- Han har vært fantastisk de fem årene jeg har vært i klubben, og han har blitt landslagsspiller, så det hadde vært veldig synd hvis han ikke blir værende slik at han kan fortsette utviklingen.
Det er under Mowbray Nyambe har spilt de fleste av sine nesten 200 kamper.
- Ryan står på, han jobber hardt, han er en ung gutt som fortsatt kan utvikle seg.

Mowbray har med andre ord ingenting negativt å si om Ryan - som forventet. Det virker snarere som at det er de som fører spillerens tale som sjefen er ute etter.
- Samtaler om ny avtale har pågått lenge, men det ser ikke ut til at vi kommer noen vei med rådgiverne hans, sier Mowbray i følge Lancs Live.
Hadde det ikke vært for en opsjon i kontrakten kunne Nyambe vært tapt allerede i sommer, og et halvt år etter at opsjonen ble benyttet står partene fortsatt og stamper.
- Om noen vil kjøpe ham må de ringe først. Men ingen har ringt. Det må uansett være for et beløp vi er fornøyde med, legger Mowbray til. Om Mowbray ikke spiller kort så ser det i hvert fall ut til at han kan ha pokerfjes.
Men det spørs om Nyambes representanter bryr seg om Mowbrays beskrivelse av markedets mangel på interesse for et stykk namibisk høyreback. Det man kan lure på er om spilleren selv fanger opp dette? Og ryktene om Southampton eller Leeds, kan dette forstyrre?

Blir det slik at Nyambe må erstattes så har vi jo da James Brown, som i dag ble bekreftet offisielt. Lancs Live skriver at han ligger an til U23-debut mot Manchester City, nå på søndag.
- Etter å ha sett ham trene med oss i tre dager var jeg fornøyd, sier Mowbray. 
- Men han er ikke i form. Så vi kommer til å ha ekstra fokus på ham, gi ham en slags preseason, så han får opp nivået. Men selv om han ikke er kampklar har han gjort det bra på trening mot de andre, det var en "no-brainer" å signere ham, sier Mowbray.
Joe Rankin-Costello er også en kandidat for City-kampen, men Bradley Dack er ennå ikke klarert for kamp.

Til slutt kan vi ta opp tråden om et rykte som gikk hett i England i går, onsdag, og som BRSCN tok opp i begynnelsen av uka, nemlig Oliver Burke. 
- Jeg er ikke sikker på hvor det der kommer fra. Det har ikke kommet fra oss, var Mowbrays kommentar.
Flere nettsteder hevdet at forhandlingene var godt i gang, nesten i mål fikk man inntrykk av, men Mowbray ser ut til å avvise muligheten fullstendig. Noe som rimer med flere aspekter:
Blackburn har ikke særlig mye å rutte med, Burke er en spiller som har med seg et stort "talent-stempel" og fremtidsløfte, noe som har ført til at han i sin tid gikk for 13 millioner pund til RB Leipzig og senere for 15 til WBA. Sheffield United har ikke betalt for spilleren, men de sa tidligere i uken at de skal ha en skikkelig sum, selv om kontrakten hans går ut i sommer. 
Antageligvis en temmelig stor sum, og når spillerens faktiske kvalitet er et relativt stort usikkerhetsmoment er det sannsynlig at Mowbrays påstand om at han ikke kjenner til ryktet faktisk stemmer.