Portugal neste stopp

Publisert 6/26/2022 av Øystein Thorsen

Jon Dahl og en tropp av 28 drar sørover.

Preseason går nå inn i neste fase, og man kan kanskje si at det er nå forberedelsene begynner på ordentlig. Jon Dahl var med i forrige uke, men ikke hundre prosent siden han ventet på arbeidstillatelse. Gutta har allerede vært i gang i bortimot to uker, først med testing og deretter mest fysisk trener under Ben Rosens oppsyn, men nå er det altså alvor.
Og for første gang er de fulltallige, for Brereton Diaz er også med til Portugal.

Brereton har hatt litt lenger ferie enn de andre siden han spilt for Chile i juni. Bortsett fra Ethan Walker er det bare kjente fjes, inkludert Bradley Dack som har sin første preseason på tre år.
Jobben med å skaffe forsterkninger til troppen pågår for fullt, men de 28 som drar til Portugal er mest sannsynlig samme gjengen som drar tilbake etter en uke i varmen.

Blant de yngre som er med, og som skal prøve å overbevise Jon Dahl, er det nok størst forventninger til Hayden Carter, som høstet lovord i forbindelse med sitt låneopphold i Portsmouth. Alle rapporter antydet at League One er et nivå han mestrer, og vel så det, så nå er spørsmålet hvor god han egentlig er. Også Tyler Magloire og Dan Butterworth er med. Disse er det spørsmålstegn knyttet til. Med tanke på alder og at de bare har et år igjen på kontraktene sine indikerer at nå er det være eller ikke være.
Viser de ikke nok i sommer kommer sannsynligvis klubben til å forsøke og få noen pund for dem før dette overgangsvinduet stenger.

Blant andre unge som er med finner vi Jack Vale, Jake Garrett, Sam Barnes, Jordan Eastham, Adam Wharton, Harry Leonard og Ash Phillips - Ash, som fyller 17 år i dag.
Det knyttes stor spenning og forventning til de tre sistnevnte, mens Jack Vale kanskje er den spilleren som er nærmest hva gjelder å bryte seg inn i førstelaget.
Det blir uansett en erfaring for de unge å være med på denne treningsleiren, og en god mulighet for Jon Dahl til å bli skikkelig kjent med gutta.

Troppen returnerer neste søndag for videre forberedelser på engelsk gress, før første treningskamp - eller treningskamper egentlig - mot Accrington Stanley, som jo skal spilles som 2x60 minutters kamper.
Som vi vet har troppen mistet noen sentrale figurer i det siste, men så vidt vi vet er det en skadefri tropp som drar på tur, og vi håper at det holder seg slik.