Pluss og minus med landslagspausen

Publisert 23.03.2021 av Øystein Thorsen

Ut på corona-tur, aldri sur?

Det er som kjent landslagspause, og klok av skade som man er i disse corona-tider knyttes det ekstra spenning til hva som skjer for Mowbrays landslagsutvalgte. En ting er at oppdrag for fosterlandet innebærer ekstra belastning og dermed fare for skader, men som vi så i høst risikerer man at spillerne ikke returnerer til troppen i tid, men må holde seg hjemme i karantene.
Som Lancashire Telegraph minner om er det også en faktor denne gangen at spillerne må være klare til fredagskamp. Med andre ord 24 timer mindre tid til å forberede laget.

Mowbray selv sier til lokalavisa at landslagsrunden denne gangen er ekstra spesiell. Dette har også blitt påpekt i norsk media, at kampene kommer svært tett, der tre kamper skal unnagjøres på knappe to uker. Det spilles både treningskamper og kvalik til VM - en kvalik som skal være unnagjort i løpet av 2021. 
Det er rekordfort, og representerer da ytterligere en belastning på de spillerne som har blitt funnet gode nok for spill med flagg på brystet.

Andre punkter som tas opp er positive eksempel, flaks og generell uro. Det positive var at Nyambe kunne slippe å ta turen. Det var egentlig ikke praktisk mulig med tanke på karanteneforskriftene, så det får jo kalles positivt at gode avgjørelser kan tas. På flakskontoen finner vi historien om Kaminski fra i november da han ble testet positiv så pass tidlig at han kunne gjøre unna karantenen før Championship begynte igjen. Hell i uhell kan man si, men skulle det bli smitte er vel sjansen størst for at det ikke går som i Kaminski sitt tilfelle.
Det urovekkende er at spillerne i det hele tatt må reise land og strand, da smittetallene går i feil retning nær sagt over hele Europa. 

Blant andre positive ting nevner vi de som ikke skal spille landslagsfotball. For dem blir det i stedet en liten pause og mulighet til å komme seg fra skader. Det har jo vært standard hele sesongen å se på skadesituasjonen i Blackburn, siden det har vært så utrolig mange på sidelinjen, men nå begynner det heldigvis å bli færre på den triste lista.
Og antageligvis enda færre når Wycombe-kampen går av stabelen langfredag.

Helt konkret skriver Lancashire Telegraph at Ayala kan være tilbake på treningsfeltet i løpet av landslagspausen. Spanjolen har vært ute siden 29 desember, men det kan ta tid før han er klar for spill.
- Han må vise at kroppen holder før han er aktuell, sier Mowbray om Ayala. Han må vise at kroppen holder sammenhengende i en 8-10 kilometer på trening.
Med en drøy måned igjen av sesongen spørs det hvor mye vi får se av veteranen.

I spissrekka sliter både Armstrong og Gallagher med hamstringen, men særlig førstnevnte bør være klar til Wycombe-kampen. Hovedgrunnen til at han ikke spilte mot Norwich er fordi Mowbray ikke trodde at fem timer på buss til Carrow Road hadde vært bra for ham.
I tillegg til Arma er det mulig at Travis og Davenport kan rekke Wycombe-oppgjøret.