Patetiske baklengs og tap

Publisert 30.12.2020 av Øystein Thorsen

Det vil seg ikke for Blackburn akkurat nå.

Årets siste kamp ble enda en affære vi helst vil glemme så fort som mulig. Men slik resultatene har vært i det siste er det ikke lett. Det vanskelige er heller å huske sist Blackburn tok føringen i en kamp og vant. Når resultatene uteblir går man som supporter med stadig forhåpning om at det skal snu, og slik var det også mot Huddersfield.
Tabellnabo, fjortende plass, og selv om vi visste de er sterke hjemme har ikke resultatene vært bare bra for dem heller.

Med det utgangspunktet gikk Blackburn på jobb i kjent stil, og det så egentlig ikke verst ut i første omgang. Allerede etter et minutt var man frampå, og et lag med marginer kunne ha scort 1 eller 2 før pause.
Aller nærmest var Armstrong da han fikk fyre av på kloss hold, men en redning fra aller øverste hylle av Town-sisteskanse Schofield betydde at Blackburn for sjette gang på rad ikke skulle finne nettet i første omgang.
Allikevel, ikke en aller verst omgang, selv om Huddersfield også viste tenner.

Hva som skjedde i pausen er ikke godt å si, men spillet og sjanseproduksjonen vi hadde sett tidligere avtok kraftig. Kampen ble nesten litt rar der begge lag så ut til å ha vanskelig for å få inn en rytme og planmessig spill. Derfor var det nesten som et sjokk da Huddersfield, etter åtte minutter av omgangen, fikk gjøre 1-0. Scoring av stopper Sarr, som fikk stå mutters alene og heade forbi Kaminski.
Som antydet var det som om noe skurret i Blackburn-maskineriet, og et symptom var at Elliott ble tatt av banen etter 65 minutter. Unggutten har vært et av sesongens lyspunkt, men ikke en gang han fikk det til å flyte.

Det var Dack som erstattet Elliott, men heller ikke han kom inn i kampen. 
Nyambe ble for øvrig erstattet av Buckley, så vi stålsetter oss for å lese skadetabellen. 
Sammen med Dack og Buckley kom også Gallagher inn, og da kampen så ut til å ebbe ut i et trist 1-0-tap satte targetmannen inn 1-1, i noe som kanskje kan kalles møljemål. Med balanse i regnskapet, fire minutter før full tid, skulle vi ta alle poengene på tampen.
I stedet kom Huddersfield framover, lobbet ballen inn i feltet der Sarr nok en gang var på pletten, og nøyaktig på slaget 90 minutter sto det 2-1.
Blackburns forsøk på ny utligning ble avsluttet med en håpløs avslutning himmelhøyt over mål fra Johnson - et godt bilde på hvor Mowbrays utvalgte er akkurat nå.

Foruten å notere ni kamper uten å holde nullen måtte også Ayala forlate banen i andre omgang. Åpenbart problem med hamstringen. Dermed ser nå et utsatt forsvar enda mere utsatt ut, og hvordan Mowbray skal komponere laget til helgen gjenstår å se.
Trybull måtte også forlate oppgjøret tidlig i kampen, etter å ha blitt mer eller mindre løpt ned.

Lancashire Telegraph skriver at spillerne var forbannet etter kampen, slik Mowbray beskrev stemningen i garderoben, og sjefen la også til at baklengsmålene var patetiske.
Det begynner å bli en kjent melodi at man går til kamp med tro på eget spill, for så å forklare etterpå at det ikke fungerte. Mowbray sa før kampen at han ikke ser mye galt med eget lag, men samtidig har det bare blitt en seier på de siste syv kampene, så både han og spillerne må gå i seg selv og innse at noe ikke fungerer
- Folk gjorde ikke jobben sin. Folk hadde fått oppgaver som de ikke utførte, forklarte Mowbray, samtidig som han kanskje har rett når han hevder at de fortjente å utligne.
- Spillerne er forbannet, og jeg stiller spørsmål ved viljen. Har man ambisjoner kan man ikke tape jevne kamper som dette.

Spørsmålene nå er mange. Hvordan skal man tolke at spillerne ikke gjorde jobben sin? Har Mowbray rett i at "ikke mye er galt"? Hva kan gjøres med at ingen andre enn Armstrong scorer mere enn fem mål? Og ytterligere spørsmål oppsto i form av nevnte skader - særlig i forsvaret. Ayala ser usikker ut til helgen, Lenihan fullførte kampen på ren vilje og Nyambe holdt en drøy time. Kjenning i hamstringen gjorde at Buckley måtte ta over høyrebacken. Kommer halve forsvaret til å bestå av midtbanespillere eller skal Mowbray gi unggutter sjansen?
Uansett hvilke svar man har tro på ligger Blackburn med dette på nedre halvdel av tabellen og veien til nedrykk er kortere enn opp til playoff.