Overgangsrykter

Publisert 6/6/2021 av Øystein Thorsen

Et antall rykter har dukket opp i løpet av helgen.

Vi begynner med en sak fra nettstedet the72 som mener at Sam Clucas kan være på vei vekk fra Stoke med Blackburn, Sheffeld United, Millwall og Forest luskende i kulissene. Stoke prøver å tøyle økonomien og da må spillere vekk. Clucas kom fra Swansea for 6 millioner pund i sin tid, og skal visstnok ha slitt med skader.
Med tanke på køen inn i sykestua sist sesong er ikke slike meritter det mest attraktive.

En annen ting som taler mot Clucas er alderen. 30 år står det i passet, og da begynner det jo å gå mot slutten for de fleste ballsparkere. Med nevnte skader føles han som et usikkert kort. 
Det som taler for ham er at han er god til å finne nettet. På 94 kamper for Stoke har han scort 16 ganger, og karrieren generelt har en del nettkjenninger. 
Vi kan vel ta det med en klype salt, frem til vi vet mere om Mowbray sitt syn på Clucas som type og hva han eventuelt kan tenkes å koste.

Venstreback er en posisjon som har blitt ordentlig drenert med adjø til låneback Barry og utgående kontrakt på Bell. Joda, Pickering er på innkommende, men skal unggutten spille bortimot 50 kamper neste sesong?
Tvilsomt, så en backup/roteringspartner ligger i kortene.
Barry Douglas har sagt at han gjerne kommer tilbake, men lønnskravene kan sette en stopper for det. Da kommer i stedet Lancs Live med et tips: Josh Ruffels fra Oxford sikter nå mot Championship og sjefen Karl Robinson har gitt opp å beholde spilleren.
- Han er en topp type, det vet han at jeg synes, og han hadde nok blitt værende hvis vi spilte i Championship.

Men det gjør som kjent ikke Oxford, og dermed ønsker ikke Ruffels å skrive ny kontrakt. Spilleren er 27 år og dermed ville en ny avtale kanskje vare til han bikker 30, og da kan det være for sent for ham å få sjansen på nest høyeste nivå tror Robinson.
257 kamper og 21 mål har Ruffels notert i Oxford, så da spørs det om det er nok til å overbevise Mowbray. Han kommer gratis da.

Angående venstreback så skriver Lancashire Telegraph at Chima Okoroji fra SC Freiburg kan være en kandidat. Speiderteamet til Blackburn har sett på tysk andredivisjon og tydeligvis fått med seg Okoroji den veien. Det kan legges til at spilleren jobber for Freiburg, men det meste av fotballen sin har han spilt på andrelaget eller på utlån, fremst da SSV Jahn Regensburg der han har 34 kamper - også i Bundesliga II.
En av fordelene med Okoroji er at han er engelsk-tysk, så det er ikke noe problem med overgang i forhold til Brexit.

Blackburn nevnes også i sammenheng med vingen Owen Dale, som bare er 22 år gammel og ses på som en av de mere spennende angriperne i lavere divisjoner. Spørsmålet er om Blackburn - og andre spekulanter - kommer for sent, for Wycombe er klubben som ser ut til å ligge lengst framme i løypa. De har til og med lagt inn et bud, som Dales klubb Crewe muligens ikke er helt fornøyd med. Videre kommer spørsmålet om spillerens eget valg hvis han plutselig får muligheten til å flytte opp en divisjon.
Football League World spår at overgangen kan dra ut på tiden, der prisen også kan gå opp, så skulle dette være noe for Mowbray er det mulig at det fortsatt finnes tid til å kaste seg inn i jakten. 

Til slutt kommer en annen sak, som nesten må kalles for en bombe, men samtidig ikke helt ulogisk.
Harvey Elliott kan være på vei tilbake.
Dette skriver FLW. Elliott var jo en stor suksess på Ewood, særlig alderen tatt i betraktning, men hvis kildene til FLW stemmer er folket på Anfield usikker på om han holder Premier League-nivå - eller Liverpool-nivå snarere - ennå. Dermed kan et nytt utlån være aktuelt for å hjelpe utviklingen hans.
Brenford skal også være interesserte, men som sagt: Liverpool er usikre på hvor mye spilletid han kan få i Premier League, så Blackburn kan ha en god mulighet.