Overgangsnyheter: Blackburn låner ut midtstopper

Publisert 1/6/2021 av Fredrik Schjesvold

Rovers låner ut to U23-spillere, og det er interesse rundt Everton-stopper.

Låneovergang for Lyons

Onsdag bekreftet Blackburn på klubbens nettside at U23-spiller Brad Lyons er blitt lånt ut til League Two-klubben Morecambe ut sesongen. 

Morecambe kjemper om opprykk denne sesongen, og til helgen skal de møte Chelsea på Stamford Bridge i FA-cupen. Debuten for Lyons kan allerede komme der.

Lyons har fremdeles ikke debutert for Rovers, men har vært med på benken tidligere denne sesongen. 23-åringen har scoret seks mål på seks kamper i Premier League 2 for Blackburn U23, og har vært en god bidragsyter til at Blackburn U23 befinner seg på en andreplass i ligaen. Lyons ble hentet til Ewood sommeren 2018 fra den nord-irske klubben Coleraine. 

Midtstopper lånes ut

Det tok ikke mange minuttene før nok et var utlån bekreftet. Hayden Carter skal spille resten av sesongen for Burton Albion som holder til i League One. Jimmy Floyd Hasselbaink kom inn som ny Burton-trener 1. januar, og Carter er dermed nederlenderens første signering. Burton ligger foreløpig på sisteplass i League One.

Hayden Carter har denne sesongen vært på benken ti ganger i Championship, men har bare kommet på banen én gang, og det var i 2-1-seieren mot Barnsley. Totalt står han bokført med tre kamper for førstelaget.

Med tanke på at Carter er midtstopper, bør det være et tegn på at Rovers er sikre på at det skal komme noe(n) inn dørene på Ewood før overgangsvinduet stenger.

21-åringen signerte en toårskontrakt med Rovers i sommer.

Stor interesse for Branthwaite

Ayala er skadet nok en gang, og med Williams og Wharton langtidsskadet, må Rovers ut på markedet for å hente minst én stopper. Kanskje til og med to.

Evertons midtstopper Jarrad Branthwaite skal være ønsket av Rovers. 18-åringen har allerede debutert for Ancelottis mannskap da han startet mot Salford i Ligacupens 2.runde, men ble byttet av som følge av en ankelskade. Etter debuten har han ikke fått noen flere minutter på førstelaget, men han har vært på benken fire ganger i Premier League denne sesongen. 

Branthwaite er ifølge engelske medier også ønsket av Preston og Sheffield Wednesday. Det er imidlertid ikke sikkert om noen av klubbene får ordnet en låneovergang med engelskmannen som følge av at Everton sliter selv med skadeproblemer. Skulle 18-åringen bli lånt ut, kan det hende at Rovers leder godt an siden de har en bra historie med å utvikle unge spillere.