Overganger lar vente på seg

Publisert 7/16/2021 av Øystein Thorsen

Heldigvis er ikke løpet kjørt ennå, det finnes alternativ.

Stadig mangler det forsterkninger av troppen til tross for at vi er halvveis i juli. Delvis kom klubben sakte i gang på grunn av overgangs-embargo, men overganger i seg selv er en stram line å balansere på. Særlig når pengesekken ikke er spesielt stor. Mowbray har innrømmet at klubben har kommet til kort i jakten på "visse" spillere, men om det er økonomien, embargoet eller Ewood som arbeidsplass som har vært grunnen vet vi ikke.

Til tross for at det er kun tre uker til seriestart er det allikevel ikke umulig å få tak på nytt blod, og Lancs Live ser i dag på interessante spillere som for øyeblikket leter etter ny klubb. 

Først ut nevnes Adam Reach, som er ønsket både i Championship og Premier League. Venstrevingen, som i følge Wikipedia også kan spille på backen, ville ikke bli med Wednesday ned til League One og Lancs Live tror at Reach og Mowbrays fellesnevner i form av Middlesbrough gjør at Blackburn kan være et interessant alternativ.
Det kan dog være en utfordring å møte lønnskravet hans.

En annen som har vært linket til Blackburn er Pelly Ruddock Mpanzu, som valgte og ikke forlenge med Luton etter at kontrakten gikk ut. Lancs Live skriver derimot at det kan bli vanskelig å konkurrere om spilleren, noe nettstedet One Boro også skriver. Middlesbrough jakter spilleren, men tyrkiske Hatayspor har kommet på banen i det siste, og ser tydeligvis ut som en sterk kandidat for spilleren.

Flere venstrekanter, og da særlig backer, i form av Joe Bennett og Connor Ogilvie er tilgjengelige. Bennett skrev vi om tidligere i uken, og minuset med ham er at han er skadet, men også at han kan kreve mye lønn. Ogilvie kommer fra Gillingham, så for hans del handler det mest om at han klarer divisjonsforskjellen - noe som i og for seg er den samme situasjonen for hans konkurrent, Harry Pickering.

Skulle klubben allikevel klare lønna til Reach kan de også prøve å lokke til seg den tidligere lagkameraten Tom Lees. Lees er en erfaren midtstopper som - til tross for nedrykk med Wednesday - burde være en god tilvekst i forsvaret. Den siste spilleren Lancs Live peker på er Josh Sims. 24 år gammel ving som har gått gradene i Southampton uten å få allverdens med tillit i sør.
Det meste han har av erfaring er diverse utlån, nå sist i Doncaster.

Utover disse regner vi med at speiderne og Mowbray har andre som de ser på, ikke bare i England men også inne på kontinentet. Akkurat uengelske spillere har blitt noe vanskeligere etter Brexit, men døren er ikke helt stengt.

I helgen spilles en treningskamp bak lukkede dører - mot foreløpig ukjent motstander. Det vil være en overraskelse hvis nye ansikter dukker opp, men hvem vet.