Organisasjonen forsterkes

Publisert 7/15/2021 av Øystein Thorsen

En nyansatt skaper overskrifter og muligens kommer en Director of Football.

En ting er hvilke spillere Mowbray kan få kloa i, men det er også viktig at det finnes en organisasjon rundt spillerne. I går kunne vi lese en gla'sak om nettopp dette, og i dag dukker det opp en annen rapport som også har positivt fortegn.

Førstnevnte sak handler om nyansatte John Prince som Lancs Live fremstiller som et meget sterkt tilskudd i akademiet. Prince har fortid i Preston og får æren for å ha fått fram en spiller som Tyrhys Dolan. Ansettelsen av Prince er en del av omstrukturering av støtteapparatet, og han jobber i hovedsak med individuell utvikling.
Det har gått tre måneder siden Prince ankom klubben, og han har funnet seg godt til rette.

Blackburns akademi har allerede et godt rykte, og klubbens bruk av egne spillere ble i juni belønnet av EFL. Gjennom hele fjorsesongen var det minst en egenprodusert spiller med i troppen, og slikt setter EFL pris på. 
Målet nå er å bli enda bedre
- For meg var det en veldig god erfaring å være i Preston, for der måtte jeg gjøre nær sagt alt fra å trene fem aldersgrupper til å vaske trøyer. Her har jeg flere kolleger og får dermed mere tid til spillerne, sier Prince.

Prince har en interessant bakgrunn - dramalærer. Og det er kanskje derfra han har filosofien sin.
- For meg er det viktigste at spillerne skal ha det gøy. Vi jobber jo med barn, som elsker fotball, og da skal de ha det gøy på trening. Men det er også viktig at de lærer. Uansett hva man gjør er det noe å lære. Samtidig skal vi ikke overvurdere oss som trenere. Vi kan lede dem, men til slutt er det spilleren selv det handler om. Så vi forsøker å tilby dem muligheter og deretter er det opp til individet hvilke valg som tas og hvordan utfordringer håndteres. 

Samtidig er det jo slikt at det tar tid å utvikle spillere, så man må også være ute på markedet. Da er det gode nyheter å lese i Daily Mail som hevder at Blackburn er i samtaler med John Park som tidligere var speider i Celtic, der han har spillere som Virgil van Dijk og Victor Wanyama på CVen.
Park skal være ønsket som Director of football.

Daily Mail skriver at Parks først oppgave blir å håndtere Armstrong-sagaen, og en overgang til Southampton. Vi kunne i går lese at Southampton ser ut til å ha gitt opp Arma, så hvorvidt akkurat koblingen til The Saints stemmer er usikkert.
Det virker uansett hevet over tvil at Park er en erfaren mann og hvis han klarer å vaske frem flere spillere av Virgil van Dijks kaliber takker vi ikke nei til det.