Opsjonen aktivert

Publisert 5/12/2022 av Øystein Thorsen

Brereton Diaz blir i klubben minst til 2023.

Det kommer ikke som en overraskelse på noen at det skulle skje, men nå er det offisielt: Blackburn aktiverer opsjonen de har i Brereton Diaz sin avtale, slik at han ikke forsvinner gratis i juli.
Hva som er mye mere interessant rundt dette er om klubben kan klare å få til en helt ny avtale med spissen, eller om de er innstilt på å få ham solgt før sesongstart.

Ny avtale hviler nok mye på hvem som blir ny manager, men også hvilke alternativ som dukker opp. Lancashire Telegraph mener å vite at det ikke er noen konkrete interessenter rundt Diaz akkurat nå, selv om West Ham stadig nevnes. Brereton viste fenomenale evner denne sesongen, og 22 scoringer er sterkt, men det er ikke sikkert at en toppklubb er overbevist ennå. Blir han kjøpt av noen er det mye mulig at han blir sett på som utviklingsobjekt og ikke hovedrolle. Men Blackburn setter nok en temmelig god prislapp på ham, og det spørs om det er resonans mellom pris og spillerens umiddelbare tilskudd i en ny klubb.
Poenget er at hvis han skal selges så er han mest verdt i sommer.

Angående andre spillere med utgående kontrakter så er det ikke lenge før vi får vite hva klubben tenker seg om dem. Senest 21. mai skal klubbene ha gitt spillere beskjed om fremtiden. I Blackburn er det i første rekke Jordan Eastham, Jacob Davenport, Dan Butterworth og Harry Chapman som venter på beskjed. 
Hvis de har blitt utsatt for samme silent treatment som Mowbray fikk har de antageligvis begynt å pakke allerede.
Kontraktforhandlinger pågår ennå med Darragh Lenihan og Ryan Nyambe, og Lancs Live skriver at det er håp om at begge forlenger. De har i hvert fall ikke gått ut på sosiale medier - slik Rothwell og Johnson gjorde - og takket for seg.

Lancs Live skriver at Blackpool, Stoke, Preston North End, Middlesbrough og Peterborough allerede har publisert sine lister og foreløpig er 31 spillere frigitt fra sine klubber.