Oppdatering på troppen

Publisert 08.09.2020 av Øystein Thorsen

Hvem kan bli med til Bournemouth?

BRSCN skrev i går - med naivt håp i blikket - at Bournemouth kan være bra å treffe akkurat nå. Argumentene var at de har ny manager, Callum Wilson og Ryan Fraser er borte og i alle fall Josh King har vist uinteresse for spill på nesthøyeste nivå i den engelske fotballpyramiden.
Dessverre har Mowbray også utfordringer.

En ting er mangelen på nye spillere, i en tropp der det var ledige plasser allerede før 6-7 mann forsvant etter sesongslutt. Cedric Kipre glapp, og Lancashire Telegraph nevner ytterligere en midtstopper som valgte noe annet enn Ewood. 
En annen ting er skadesituasjonen blant angriperne. 

Som vi vet er ikke Dack klar ennå, og Gallagher - som alle håper skal få en ny vår etter en skuffende fjorsesong - har bare trent en håndfull ganger i preseason. Ikke har han fått prøve seg i treningskamper heller. 
Det er låret som plager spissen, og ingenting tyder på at han blir klar til seriestart. 

Dette åpner døra for unggutter, men de er ikke kampklare de heller. I alle fall ikke de to man kanskje tenker først på, nemlig Vale og Butterworth. Vale pådro seg en strekk allerede i treningskampen mot Fleetwood, og Lancashire Telegraph skriver at dette holder ham på sidelinjen i åtte uker. Butterworth behandler man meget varsomt, av hensyn til ryggproblemene som plaget ham i nær sagt hele fjorsesongen.

Dermed ser det ut som at preseasons snakkis, Tyrhys Dolan, blir å finne på benken når turen går sørover. Lokalavisa skriver at den unge angriperen får steppe inn hvis JRC, Brereton eller Armstrong behøver en pust i bakken. .
Det er med andre ord de tre sistnevnte som antas starte på topp.

Utover dette kommer Kaminski til å trene med resten av gjengen for første gang i dag. Dermed er det duket for debut for belgieren. Andre utfordringer meldes det ikke om, øvrige spillere later til å være skadefrie.
Blir det, i likhet med Leicester-kampen, ett nytt 1-1-resultat, med omtrent de samme 11 (Lenihan inn for Magloire) fra start?

Hva gjelder overganger er det stadig lite å melde om. Dels later det til at de som jobber med dette på Ewood holder kortene meget tett til brystet. En annen ting er - som nevnt - at Mowbray ikke har en tendens til å la seg stresse. Lancashire Telegraph gjorde til og med et poeng av dette tidligere i dag der de minnet om hvor sent mange spillere har kommet inn i tidligere sesonger. 
Det som lokalavisa trøster med er at vinduet er åpent til begynnelsen av oktober, og før det stenger har man kun gjort unna fire runder av Championship. Vi tar det som en påminnelse om at det ikke er panikk ennå.