Oppdatering om troppen

Publisert 9/14/2021 av √ėystein Thorsen

Blanda drops fra lånespillerne og avtale med det chilenske fotballforbundet.

Mangel på overganger og tynn stall var et velbrukt diskusjonstema i sommer. Mowbray beholdt allikevel roen og spådde at det kom til å løsne nærmere deadline-day, og det gjorde det også. Fire lånespillere kom inn, men det har ikke blitt mange bidrag fra dem ennå.
Den som ligger lengst bak i løypa er Jan Paul van Hecke.
- Jeg visste at han var skadet når vi signerte ham, og har ikke noe problem med det, sier Mowbray til Lancashire Telegraph.

Hollenderen er på bedringens vei, men Mowbray tror ikke han er klar for spill før etter landslagspausen i oktober. van Heckes klubbkamerat Reda Khadra står også uten debut, i likhet med sommerens eneste permanente signering Tayo Edun, men Khadra kan fort bli å se i kveldens kamp mot Hull. Edun kan muligens være en del av troppen mot Barnsley førstkommende lørdag.
I mellomtiden er det spillere fra eget akademi som får mere og mere erfaring, så som Carter og Magloire.
- De to viser at de kan spille, så vi føler at vi har god dekning, sier Mowbray.

Hvis vi fortsetter å se på forsvaret skriver Lancashire Telegraph at Scott Wharton er tilbake i løpet av cirka seks uker. Da har Mowbray nesten et luksusproblem når han skal komponere en forsvarsfirer - forutsatt at det ikke blir nye skader i særlig grad. Angående uro for skader var det før sesongstart fokus på Ayala, siden han har hatt så mange avbrekk de siste årene, men han har innledet sesongen over all forventning.
- Vi prøver å håndtere Daniels arbeidsmengde, slik at vi kan beholde ham på banen, forsikrer Mowbray. 
Veldig gledelig med spanjolens start på sesongen.

Til slutt registrerer vi at Blackburn har gjort en avtale med det chilenske fotballforbundet. Det oppsto som kjent en hel del spenning mellom diverse klubber og landslag i forkant av forrige runde av VM-kvalifiseringen. Alle klubber med spillere fra Syd-Amerika og Afrika risikerte at spillerne havnet i ti dagers karantene, da veldig mange land utenfor Europa er (mørke)røde. Brereton Diaz var i denne kategorien, og da Blackburn fulgte EFL sin anbefaling og holdt ham hjemme, klagde Chile til FIFA og det så ut som at Diaz ikke fikk spille mot Luton.
At Chile gikk tilbake på klagen sin var derimot bare en kortvarig løsning.

Dermed har Blackburn vært proaktive og gått i dialog med chilenerne. Det de har kommet fram til er at Brereton Diaz får slutte seg til troppen i oktober, men at han kun er tilgjengelig i to av tre kamper. Ved å slippe og spille den tredje kampen kan han dra tilbake til England tidligere - sannsynligvis til en karantene, men konsekvensen for klubben blir mindre.
- På den måten går han bare glipp av en eller to kamper, forklarer Mowbray i følge The72.

Samme nettsted skriver at modellen Blackburn har kommet fram til kan bli en mal å bruke for andre klubber. For de forskjellige landslagenes del blir det dermed interessant å se på hvem de møter i den tredje kampen - siden de må stille med et potensielt svakere lag da. For Chile sin del er dette kampen mot bunnlaget Venezuela.
Chile ligger for øvrig dårlig an i kvalifiseringen, men hvis Diaz bidrar til seiere mot tabellnaboene Peru og Paraguay kan de ta byks i sammendraget.