Oppblåste Diaz-rykter

Publisert 6/28/2022 av Øystein Thorsen

Italienerne kan ha tatt en spansk en.

En ny og overraskende link til Brereton Diaz oppsto i ettermiddag da blant annet Lancs Live hevdet at forhandlinger var godt i gang mellom Salernitana og Brereton Diaz. Rapporten gikk så langt at det ble hevdet at Salernitana hadde hatt møte med vår chilenske toppscorer.
Men skal man snakke med en spiller som har kontrakt må dialogen gå via klubben som spilleren har kontrakt med.

Det har ikke vært kontakt mellom klubbene skriver Lancashire Telegraph i ettermiddag, så skriveriene - som oppsto i italiensk presse - er enten ønsketenking eller et forsøk på å distrahere vår mann. 
Det er velkjent at mange klubber vurderer Diaz, og kanskje man har tenkt at planting av en slik nyhetssak skulle gi Salernitana er forsprang i jakten.
Salernitana er for øvrig en nykommer i Serie A, etter 23 år i lavere divisjoner, skriver FLW. I comeback-sesongen klarte de å oppnå en 17 plass, og fornyet kontrakt, og kanskje de ser på Brereton som en garantist for at oppholdet i Serie A kan forlenges ytterligere.

Dermed er status fortsatt at Diaz er i Portugal, og uansett hvor mye Salernitanas sportsdirektør er i London, kommer ingen avtale til å bli ferdigstilt - slik rapportene tidligere antydet. En liten detalj som kan være verdt å notere er at man skrev at Salernitanas representant var i London - og ikke i Lancashire. 
Enten er ryktet veldig slentrianmessig utformet, eller så er ledelsen på Ewood fullstendig forbigått, til fordel for Venkys datterselskap som har sete i London.

Som BRSCN skrev tidligere er det noe som skurrer i i dette ryktet, og vi holder fortsatt fast på at det er noen avgjørende dager akkurat nå. Jon Dahl uttalte i forbindelse med turen til Portugal at det - i tillegg til selve treningen - blir en mulighet for alle til å bli bedre kjent.
Så hvordan ser Brereton Diaz på fremtiden når de returnerer fra Algarve? Kan Jon Dahl overbevise ham om å bli værende, eller er et snarlig salg noe som alle involverte har innfunnet seg med?
Jon Dahl har uttalt at et eventuelt salg er opp til Broughton og eierne å avgjøre, men dansken forventer at det i så fall blir frigjort penger til nye spillere.

Hovedpersonen er naturligvis klar over at klubben ikke kan gå med på en reprise av Lenihan-Rothwell-Nyambe-fadesen, så enten blir Diaz solgt, eller han forlenger kontrakten. 
Det store usikkerhetsmomentet er hvilke penger klubben kan få for angriperen.
Siden han sitter på utgående kontrakt føles det som at det er "buyer's market", spekulanter kan ha is i magen og dra ut på prosessen, helt til Blackburn føler at de må selge. I så fall er det nok bare en budrunde mellom to eller flere klubber som kan sikre at vi får betalt det han er verdt.