Nytt tap

Publisert 2/17/2021 av Erlend Pettersen

Det ble en bekmørk kveld i Yorkshire.

Rovers dro til Oakwell Ground med to tap i bagasjen. Dessverre så fikk de med seg 2-1 tap med seg hjem og med det økende støy rundt manager Tony Mowbray og klubben fra omgivelsene rundt. Carlton Morris og Alex Morratt satte inn hjemmelagets mål, mens Adam Armstrong skåret trøstemålet for gjestene.

Det var et regntungt og en særdeles bløt bane som tok i mot lagene denne februarkvelden. Været og banen tilsa ikke noe finspill, noe det ikke var antydning til fra noen av lagene. Men det var hjemmelaget som sto for spillet og de sjansene som ble skapt. Kaminiski i Rovers målet fikk vist seg fram fra begge sine sider denne kvelden. Både hjemmelagets Chaplin og Mowatt ble stoppet av Rovers sisteskanse. Så hva med Rovers denne omgangen? En heading fra Lenihan fra bakerste stolpe som gikk rett på målvakt var underholdningen fra Lancashire.

Den andre omgangen startet med mye ballinnehav fra hjemmelaget. Bortelaget fikk noen halvsjanser, men uten at det ble farlig. Hjemmelaget byttet tidlig flere spillere og begynte å skape sjanser. Mowatt igjen kom nært, etter at Kaminski rotet bort ballen. Men i det 72. minutt satt Morris ballen i nettet for hjemmelaget, noe som lå i luften. Med et flott curlet skudd i det venstre hjørnet for Kaminski gikk ballen inn via stolperoten. Passivt forsvarsspill i forkant av målet.

Mowbray gjorde grep momentant når Dolan, Evans og Elliottt kom inn, mens Rothwell og Brereton kom inn noen minutter senere uten at bortelaget ble noe farligere av det. I stede så kunne hjemmelaget punktere kampen, noe Mowatt gjorde når han rundet Kaminski i Rovers-buret i det 90. minutt, 2-0. Sjakk matt.

Armstrong skulle få redusere til 2-1 i det 93. minutt etter at Rovers brøt fint på egen halvdel, mens Elliott fant Armstrong i bakrommet med et flott vektet pasning. Armstrong lobbet inn sitt 19. mål for sesongen, men dessverre så kom målet for sent.

Dermed så ble det svarte natta for et Rovers-mannskap som nå sliter voldsomt. Dette var det tredje tapet på rad og man ligger med det 10. poeng bak siste play off plass. Praten om topp seks plassering må bare legges død og prøve å tenke neste kamp. Spesielt skremmende er det svake spillet.

Og neste kamp er allerede lørdag klokken 16:00, borte mot Nottingham Forest.