Nyhetssammenfatning

Publisert 9/18/2022 av Øystein Thorsen

Landskamper og oppdatering på Brown.

Vi er på vei mot såkalt landslagspause, et begrep man kan diskutere for det høres ut som at landslagene har pause, men det er jo tvert om. Med tanke på den lave snittalderen i troppen har vi spillere som er aktuelle for aldersbestemte lag, og for Adam Wharton ble det en god nyhet tidligere i uken når han fikk beskjed om at han skal være med Englands U19 til kampene mot Montenegro, Georgia og Danmark. 
Også Ash Phillips er tatt ut til U19.

Brereton Diaz har igjen blitt tatt ut for La Roja. Det handler om to vennskapskamper skriver klubbens nettside. Fordelen med denne samlinger er at kampene spilles i Barcelona - mot Marocco - før turen går til Østerrike. Ålreit å slippe lange reiser og jetlag.
Chile er i det man kan håpe er en slags overgangsfase etter gode år i internasjonal fotball. La Roja klarte som kjent ikke å kvalifisere seg til VM i Qatar, men kanskje Diaz kan bidra til å gjenreise Chile.

Vi runder av med en liten rapport som The 72 kom med tidligere i uken angående James Brown. Det har jo vært diskusjon rundt høyrebacken og vi har også sett kreative løsninger. Mens overgangsvinduet holdt på å ebbe ut krevde mange en backup for Brittain og når han ble skadet har både Travis og Carter blitt satt til å løse oppgaven.
Dermed kan man lure på om vi har Brown som et realistisk alternativ litt lenger fram i tid.

For øyeblikket er iren på utlån i League Two og Stockport. The 72 minner om at Brown er en høyreback som kan bidra offensivt. På seks kamper for fjorsesongens U23 ble det to assist på seks kamper, men for Stockport har han blitt satt til å gjøre mere enn én oppgave: Høyreback, høyre vingback og høyre midtstopper i bakre treer, skriver The 72
Variert altså, men også solid skriver nettstedet og viser til tallene som ligger bak prestasjonen. 
Både defensivt, men også kreativt - i form av antall nøkkelpasninger - ser det bra ut for Brown, selv om bare 75,4% av pasningene generelt sett kommer fram.
På bakgrunn av tweets som The 72 har gravd fram er fansen tydeligvis veldig glad i ham også. 

Positivt med andre ord, så får vi se om oppholdet trekker forsvareren nærmere Jon Dahls lag en gang i fremtiden.