Nyhetsnotiser: 5.september

Publisert 9/5/2021 av Fredrik Schjesvold

Frem til onsdag kveld er spillere opptatt verden rundt med sine respektive landslag. Vi summerer opp det som har skjedd i Rovers-leiren i helga.

*Det ble ikke noe kamp mot Tyrkia for Rovers U23- og Gibraltar-spiller Louie Annesley på grunn av suspensjon. Gibraltar tapte 0-4 lørdag kveld. Tirsdag tar Norge imot Gibraltar på Ullevaal og da er Annesley tilbake på banen igjen.

*Belgia vant 3-0 mot Tsjekkia søndag kveld uten Thomas Kaminski i aksjon. Belgia avslutter sin landslagsperiode onsdag.

*Rovers Ladies tapte søndag 2-0 mot Sunderland på Stadium of Light. Kvinnene har åpnet sin sesong med en seier og ett tap.

*Fredag ble Mike Sheron bekreftet som ny U23-trener for Blackburn. Lørdag ble Ryan Kidd bekreftet som klubbens nye U18-trener. Kidd har vært assistenten til Sheron på U18-nivå tidligere. I oktober 2019 ble Kidd ansatt i klubben. 

Laget leder Premier League U18 etter tre seire på tre kamper.

– Åpenbart er jeg henrykt av å få denne sjansen, sa Kidd til klubbens nettside.

– Vi er kanskje i den tøffeste ungdomsligaen i verden med lag som Manchester City og Manchester United, så hver kamp er en utfordring. Standarden er veldig høy og jeg har lært masse over de to siste årene.

*Bradley Dack har begynt å trene på Brockhall igjen etter fem måneder i gymmen. Han sier det har gitt en stor selvtillitsboost å være tilbake på gresset igjen:

– Jeg føler jeg har fått tilbake for treningen. ACL handler like mye om det fysiske som det mentale. 

*Ben Brereton vil mest sannsynlig gå glipp av Blackburns to første kamper etter landslagspausen ettersom Chile og FIFA mener Rovers holder spilleren ulovlig igjen fra landslagsspill.