Nyhetsnotiser: 2.september

Publisert 9/2/2021 av Fredrik Schjesvold

Etter en fartsfylt dag av Deadline Day på tirsdag, har stormen roet seg rundt Blackburn Rovers. I tillegg er det landslagspause, så det er ikke all verden som skjer.

Likevel er det noe å plukke opp - blant annet fra Norges gruppe i VM-kvalifiseringen.

Onsdag kveld spilte Rovers-spiller Louie Annesley (21) 63 minutter for Gibraltar i bortekampen mot Latvia som endte i en latvisk 3-1-seier. Det var Rovers U23-kapteinens landskamp nummer 20.

Det var 1-1 helt til det stod 85 minutter på klokka, men Gibraltar maktet ikke å ta sitt første poeng i gruppe G.

Han var en av de bedre på banen for bortelaget i går kveld, men det var likevel ikke noe for historiebøkene. Her er noen nøkkelhøydepunkter fra kampen (SofaScore):

Posisjon: Defensiv midtbane
Pasninger: 14
Nøkkelpasninger: 1
Berøringer: 22
Dueller vunnet: 1/4
Frispark lagd: 1


Heatmap fra kampen.

Annesley, som fremdeles har tilgode å debutere for Mowbray, vil man sannsynligvis se i aksjon da Gibraltar gjester Ullevaal til tirsdag.

En som vi mest sannsynligvis ikke får sett i aksjon i kveld er Thomas Kaminski for Belgia. Han har fremdeles ikke fått en A-landskamp til tross for en rekke landslagsuttak. Vanskelig det når man har Courtois foran seg i køen.

Estland tar imot Belgia kl. 20.45 i kveld.

Fornøyd Mowbray

Vi skrur klokka tilbake til tirsdag da Rovers sikret sitt første og eneste permanente kjøp for sommeren. Mowbray har snakket ut med klubbens nettside om hvorfor han ville ha Tayo Edun til klubben.

– Han kommer for å forsterke bredden i troppen og bidra til konkurranse på flere plasser, sier Mowbray.

Manageren er strålende fornøyd med at Edun er fleksibel. Edun kan spille både på kanten og midtbanen i tillegg til hans prefererte posisjon, venstreback.

– Pickering har gjort en strålende jobb til nå, men skulle det komme en skade eller suspensjon, følte jeg det var en posisjon som var sårbar. Men Edun har ikke kommet bare for å være back-up. Han skal inn i laget.

– Det at han både er rask, kan forsvare seg og angripe, hjelper laget veldig godt.