Nyheter fra troppen

Publisert 09.01.2023 av Øystein Thorsen

Kanskje en til ut, og en har kommet hjem (litt).

Med George Hirst ute er Jon Dahl tydelig på at spissen må erstattes. Har man mistet en spiller i de offensive rekker er det bare naturlig at en ny spiss hentes inn, men dansken er klar over at det ikke er lett.
- Vi har ikke mye penger sammenlignet med en del andre klubber, så vi må bare prøve og finne løsninger, sier Jon Dahl.
Dog nevnes ingen konkrete angripere på inngående i dag, så om Broughton har noe på gang er det i så fall godt hemmeligholdt.
Men kanskje vi kan si at JDT allerede har fått en erstatning blant de offensive, for mot Norwich viste Markanday at han har noe å bidra med. Innsatsen hans på Carrow Road var meget bra i alle deler av spillet.

På utgående derimot nevnes nå Mola. Det har ikke gått så bra for engelskmannen og det ryktes at Stuttgart nå ser etter en annen klubb for ham. Det har vært litt variert for unge Clinton. Han var ikke helt kampklar ved ankomst, fikk deretter noen småskader som holdt ham ute. Gjorde en god kamp mot West Ham for så å bli helt avkledd av Burnley og Forest. Særlig de to siste har skapt stor usikkerhet blant supporterne, og kanskje også hos Jon Dahl.
Tayo Edun som har hatt "tilgjengelig for lån" stemplet på seg er foreløpig fredet. JDT har sagt at de trenger Edun, noe som høres logisk ut hvis Mola er på vei vekk.

En annen lånemann som går mot omplassering er vår egen James Brown. Han har hatt en god høst i Stockport og League Two, men nå har Broughton hentet iren hjem. Det ser derimot ikke ut som at Brown er tilbake for å spille, Lancashire Telegraph erfarer at det handler om lån til en annen klubb. 
Antageligvis i League One, da backen tydeligvis ikke har hatt problemer med nivået i Stockport. Positivt i så fall, hvis han kan få det til på høyere nivå, det må jo tolkes som fremgang.

Bare for å ha fylt i Brereton Diaz-sjekkboksen så skriver FLW at Blackburn er urokkelige angående sin prislapp på 15 millioner pund. Dermed skal det enormt godt gjøres at en klubb orker å se på chileneren i dette vinduet. 
Hovedpersonen har en aldri så liten måltørke akkurat nå, og hvis man skal se litt krasst på det er ikke spissen like skarp i år som i forfjor høst.
I løpet av dette kalenderåret har han bare scort 12 mål, og de av klubbene som ser på detaljene blir neppe blendet av slikt. Spørsmålet det må finnes et svar på er om han bør forlenge kontrakten og utvikle seg videre på Ewood, eller om et skifte til noe nytt - som kanskje ikke er særlig mye bedre en gang - er måten å gjøre det på for Diaz.
Vi er jo ikke særlig objektive, men vi mener selvfølgelig at han bør forlenge, noe klubben også gjerne vil, så må det hele kokes ned til spissens eget valg.