Ny smell

Publisert 2/17/2019 av Kristin Kongsjorden

Rovers gikk på et fortjent hjemmetap og står nå med fire strake tap. Britt Assombalonga ble eneste målscorer, da Middlesbrough festet grep om play-off-plassen sin.

Sjefen innrømmet at laget ikke var å kjenne igjen i første omgang. Manageren endret formasjon to ganger, og gjorde tre bytter ved halvspilt kamp, i jakten på å berge et poeng på hjemmebane. Ikke før i andre omgang, klarte laget å produsere en ordentlig målsjanse. Det vil nok også være bekymringsfullt at det måtte en andreomgang med ti mann på banen til for at de skulle klare å levere en god forestilling.

En avslutning på hodet fra kort hold av Britt Assombalonga midtveis i første omgang, skulle vise seg å utgjøre forskjellen i East Lancashire i ettermiddag. Rovers ble redusert til ti mann like før pause, da Williams felte Ashley Fletcher som bakerste mann, og fratok sistnevnte en klar målsjanse.

På tross av utvisningen til Williams, fremsto hjemmelaget på en helt annen måte i andre omgang, og kunne fort ha fått med seg et poeng, dersom de hadde hatt marginene litt mer på sin side. Likevel kan man ikke si annet enn at det var fullt fortjent at bortelaget reiste hjem med alle poengene i ettermiddag.

Før oppgjøret hadde Mowbray gjort fire endringer i troppen, som tapte mot Reading på onsdag. Williams, Reed, Dack og Graham var alle tilbake igjen i startoppstillingen, og Bell, Travis, Smallwood og Conway måtte ta til takke med benken.

Bortelaget startet friskt, og Ashley Fletcher satte tidlig David Raya på en prøve med en heading etter en godt slått crosser fra Lewis Wing. Boro fikk hull på byllen allerede på sin neste mulighet. Fletcher var på ferde igjen og fyrte av et skudd som Mulgrew kastet seg ned for å blokkere. Raya ville nok ha hatt kontroll på skuddet, men berøringen til skotten gjorde at ballen havnet som et perfekt innlegg til Assombalonga, som kom i full fart mot hjemmelagets mål, og enkelt kunne heade ballen i åpent mål fra kort hold.

Like før første omgang ble blåst av, fikk Rovers sin første sjanse, da Bennets innlegg fant hodet til Graham, men godt stopperspill av kaptein Friend fikk hindret spissen i å sette sisteskanse Randolph på prøve. Ting gikk fra dårlig til verre for Rovers, da Williams fikk direkte rødt kort etter at han felte Fletcher som bakerste mann på kanten av 16-meteren. Frisparket ble imidlertid godt blokkert av Reed, og lagene gikk med det til pause på stillingen 0-1.

Boros dominans var så enorm at Mowbray valgte å gjøre alle sine bytter ved pause. Bell, Travis og Nyambe kom inn for Rodwell, Evans og Brereton.

Det skulle bare ta to minutter før Boro igjen var farlige frempå. Wing fikk kjempetreff på et skudd fra 20 meters hold, men heldigvis for hjemmelaget gikk ballen knallhardt i tverrliggeren, og hjemmefansen kunne puste lettet ut.

I den andre enden av banen, var Ryan Shotton nær å lage selvmål på en ekkel crosser fra Bell, men ballen gikk noen centimeter utenfor Randolphs høyre stolpe. Hjemmelaget begynte å vise seg fra en annen side utover i andre omgang, og da timen var spilt var Dack nær scoring etter et godt slått frispark fra Mulgrew, men headingen gikk godt utenfor mål.

Ikke lenge etter fikk Raya vist gode reaksjonsevner, da han fikk flikket et farlig innlegg fra Howson over tverrliggeren sin.

Med 13 minutter igjen å spille fikk Graham en kjempesjanse til å utligne. Ballen gikk via en Boro spiller og plutselig var spissen alene igjennom, men han klarte ikke å få ballen innenfor stengene med sin venstre fot.

Kort tid etter ble Fletcher spilt fri og fikk avfyre et skudd rett mot Raya, men vår sisteskanse hadde ingen vanskeligheter med å hindre scoring.

Hjemmelagets største sjanse kom da Dack fikk avsluttet godt fra kort hold, etter at Graham på flott vis fikk headet et innlegg tilbake inn mot bål, hvor førstnevnte sto plassert helt riktig, men Randolph slo til med en meget god reaksjonsredning til hjemmefansens store fortvilelse.

Kampen hadde virkelig åpnet seg opp mot slutten, og innbytter Downing kunne fort ha klart å plassere et skudd innenfor stolpene. Raya gjorde også sitt for å holde motet oppe, da han slo til med en fantastisk dobbeltredning bare minutter før slutt.

En begredelig første omgang fra hjemmelaget ble heldigvis etterfulgt av en andreomgang som viste at laget kan spille god fotball og skape sjanser. Dessverre ville det seg ikke, og Tony Pulis og Boro kunne reise hjem med tre fortjente poeng. Sistnevnte lag tok et grep rundt sjetteplassen med seier i dag, mens Rovers fortsetter å sakke akterut, og nå ser det veldig mørkt ut med tanke på å nå en plass blant de seks beste.

Neste kamp er borte mot Birmingham på lørdag. Vi får håpe at månedens siste kamp ender i seier, slik at vi ikke går gjennom hele februar uten et eneste poeng.

Rovers: Raya, Bennett, Rodwell (Nyambe, 46), Mulgrew (c), Evans (Travis, 46), Reed, Brereton (Bell, 46), Dack, Armstrong, Graham.

Ubenyttede reserver: Leutwiler, Smallwood, Nuttall, Conway.

Gult kort: Rodwell, 33

Rødt kort: Williams, 45

Middlesbrough: Randolph, Mikel, Friend (c) (McNair, 61), Shotton, Assombalonga, Howson, Fletcher (Hugill, 81), Fry, Saville, Wing, Besic (Downing, 73).

Ubenyttede reserver: Konstantopolous, Clayton, Tavernier, van la Parra.

Mål: Assombalonga, 19

Dommer: Darren Bond.

Tilskuere: 13 249 (1052 bortesupportere)