Ny keeper bekreftet!

Publisert 06.10.2020 av Øystein Thorsen

Antonis Stergiakis ble klar på overtid.

Mang en overgangssaga har blitt spolert da tiden ikke har strukket til, og også denne gang så det usikkert ut. Informasjonen om en ung, lovende greker dukket opp sent i går kveld, omtrent samtidig som overgangsvinduet holdt på å smelle igjen.
Egentlig var det ikke tid til å ordne en overgang - spilleren var ikke i England en gang - så supporterne kunne ikke annet enn å klamre seg til halmstrå.

Dagen i dag gikk og ingenting ble offentliggjort. Men ingen nyheter kan tolkes som gode nyheter, og på Twitter ble det skrevet at overgangen levde i beste velgående. I kveld kunne også Blackburn bekrefte, nesten et døgn etter deadline, at den lovende Antonis Stergiakis omsider er klar.
En meget spennende 21-åring med mye fartstid - til tross for sin unge alder.

Stergiakis kommer altså fra bulgarske Slavia Sofia, der han har gått gradene siden ankomst 2015. Debuten for Slavia skulle komme etter et år i klubben, og i 2017 hadde Stergiakis innsats gitt et sådant avtrykk at han ble nominert av europeiske sportsjournalister til prisen "Golden Boy Award" - som foræres til den spilleren under 21 som har gjort det best i løpet av et kalenderår.

Fra 2016 til i år har det blitt 78 kamper for Slavia, og 21-åringen har også spilt ett par kamper i Europa League, i tillegg til å vinne den bulgarske cupen. Debuten for det greske U21 kom i mars, 2019 og foreløpig har det blitt 4 kamper for fosterlandet. 
Klubbens nettside skriver at unggutten ikke bare representerer backup for Kaminski, men at han også kan ses som en konkurrent til plassen mellom stengene.


Et spennende kjøp, som betyr at Blackburn nå later til å ha to meget kapable målvakter, noe som er en enorm kontrast til situasjonen for kun måneder siden. I tillegg er det positivt at han har valgt å komme hit, vel vitende om at Kaminski ble signert for få uker siden. Det tolker vi som god holdning og positiv innstilling, da mange keepere har vist tegn til uvilje mot å signere hvis de ikke blir lovet fast plass - uten å kjempe for det.
Vi ønsker Antonis velkommen, og våger også å gratulere klubben med godt gjennomført arbeid hva gjelder å få til en solid forsterkning av en viktig del av laget.