Ny hjemmeseier for damene

Publisert 9/10/2023 av Erlend Pettersen

En sterk snuoperasjon av damene s√łndag.

Damene tok i mot Sheffield United hjemme på Ewood Park søndag, i den tredje runden av Barclays Women`s Championship. Rovers startet med seier over Birmingham i serieåpningen, mens det ble tap borte mot Southampton forrige helg med 2-0.

Det starte svært dårlig denne ettermiddagen når gjestene tok ledelsen i den 2. minutt når I Goodwin fant nettmaskene. Rovers tok mer over etter målet uten at det ble veldig farlig. Gjestene kom svært nær i det 19. minutt når Goodwin skyter i trevirket og ballen havner til gjestens Haywood som ikke får stokket bena helt, slik at Coan får klaret på streken. I det 29. minutt reddet Rovers nok en gang på streken, men BRSCN sin spiller, Helen Seed fikk klaret. Hjemmelaget var meget heldige som ikke lå under med både to eller tre mål.

Så skulle Rovers få straffe når Brown felte Shepherd innenfor feltet, men Stenson i Sheffield buret reddet straffen fra Seed. Rovers styrte kampen på slutten av den første omgangen, og det var kun en god redning som hindret Walters til å utligne i det 42. minutt.

Det var en stor jobb å gjøre i den andre omgangen når man gikk inn til pause med 1-0 i sekken. 

Rovers tok kommandoen i den andre omgangen. Og i det 52. minutt spilte Walters en perfekt vektet ball bak forsvaret til Sheffield der Stephard rundet målvakten, men utrolig nok så gikk ballen utenfor stanga. Der burde det ha stått 1-1. Men minuttet etter kom utligningen når Hornby sendte ballen i mål fra like innenfor sekstenmeteren. 1-1 på tavlen.

Rovers fortsatte å skape sjanser. Horny vant tilbake ballen på midten, kom seg ned på venstrekanten og slo inn til Walters som sendte ballen over mål. Rovers presset på og i det 68. minutt når Hornby slo inn fra høyresiden og fant innbytter Thomas som sendte hjemmelaget i ledelsen med 2-1. Rovers manager Parker gjorde noen bytter, og kampen var i et lite vakuum før Rovers ble hindret av Stenson i United buret, når Hornby prøvde seg. Gjestene fikk noen muligheter uten at det ble veldig farlig rundt Rovers sin målvakt Alex Brooks. 

Så etter 8 lange overtidsminutter kunne damene juble for tre viktige poeng.

Rovers klatret med det opp på en fjerde plass på tabellen med sine seks poeng.