Ny direktør

Publisert 9/12/2023 av Øystein Thorsen

Tungvekter fra moderselskapet kommer inn.

Den nye direktøren bærer også navnet Rao, M Sreenivasa Rao, og han har vært en del av Venkateshwara Hatcheries Private Limited i rundt regnet 35 år. Det er klubbens nettside som melder dette, og han presenteres som en tungvekter i moderorganisasjonen.
Rao er nemlig General Manager of Finance i VH Group, og det legges vekt på at hans kunnskap på finanssiden styrker klubben. 

Ny direktør på plass, som har finanser som sitt spesialområde, får oss naturligvis til å heve på øyenbrynene. Også Lancashire Telegraph tar opp dette, men lokalavisa skriver at tilsettingen av den nye direktøren har lagt i kortene i flere måneder. Dermed skal ikke den nye direktøren være ansatt som følge av at indiske myndigheter nylig tok beslag i Venky's-verdier til en sum av 7,3 millioner pund.
Derimot kan det være at Venky's la opp til ny direktør når de hadde blitt kjent med de nye skattereglene som tidligere i år bidro til å redusere Venky's støtte til Blackburn.

BRSCN nevnte kort de nye skatteutfordringene til Venky's i forrige uke, og raskt sammenfattet handler det om at inderne for flere år siden opprettet selskapet "Venky's Overseas Limited" som var satt opp med formålet å investere i landbruk og gruvevirksomhet. 
At dette selskapet - som ikke har noe direkte med Blackburn Rovers å gjøre - kjøpte en kostbar eiendom i 2011, i Lancashire, betraktes nå som et mulig brudd på skattereglene, og det er derfor indiske myndigheter har tatt beslag i Venky's verdier.

Som kjent er ikke Blackburn Rovers god butikk, og inderne har i årevis dekket store underskudd. Selv i sommer når de nye skattereglene slo ned har Venky's jobbet for at klubben skal klare sine økonomiske forpliktelser. Dermed skal alt skal være i orden i forhold til eierne og klubben.
Samtidig er slik støy urovekkende.
Ingenting tyder på at Venky's plutselig ikke har råd til å ha fotballklubb, men som sagt. Bråk rundt finansene til moderselskapet er ikke noe vi gjerne vil ha, vi må bare håpe at ting ikke blir verre.

Lancashire Telegraph varsler at de i morgen, onsdag, har et intervju med Gregg Broughton. Kanskje vi får flere detaljer om finansiering av klubben og Venky's situasjon da.